Šport
19 ogledov

Ne boji se Nadala, ampak Murrayja

roger federer EPA
Švicar Roger Federer, branilec naslova v Wimbledonu, je prepričan, da bo največja ovira na poti do osme zmage v Londonu domači adut Andy Murray.

V Wimbledonu je vse pripravljeno za začetek najstarejšega teniškega turnirja na svetu. Tretji grand slam letošnjega leta, ki predstavlja vrhunec travnate sezone, bo odprl branilec naslova Roger Federer.

Švicarski as bo v Londonu naskakoval 18. grand slam v svoji karieri. Wimbledon je v preteklosti osvojil že sedemkrat in v naslednjih dveh tednih bo imel priložnost, da izenači dosežek Rafaela Nadala, ki je pred manj kot enim mesecem na OP Francije osvojil rekordno osmo lovoriko.

Federer pa bi imel na poti do naslova težko delo, saj se je znašel v isti polovici žreba kot njegov lanskoletni finalni nasprotnik Andy Murray in večni rival Rafael Nadal, s katerim sta se v finalu Wimbledona pomerila že trikrat. ''Všeč so mi težki žrebi,'' je povedal sedemkratni zmagovalec. ''Ne bojim se jih. Ne moreš vplivati na to. Vplivaš lahko le na svojo igro. Težak žreb imam, saj sva z Rafo v isti četrtini,'' je dodal Federer, ki bi se lahko s Špancem pomeril v četrtfinalu.

''Osredotočen sem na prvi krog,'' je nadaljeval Federer, ki se bo ob 14. uri pomeril z Romunom Victorjem Hănescujem. ''Če hočeš osvojiti turnir, moraš premagati najboljše. Vesel sem, da sem nazaj,'' je dejal Švicar.

Maestro zaznamuje 10. obletnico

roger federer | Avtor: EPA EPA
Federer je prvi grand slam osvojil pred natančno desetimi leti, in to prav na sveti travi All England Cluba. ''Za mano je neverjetno desetletje. Ne morem verjeti, da sem bil tako uspešen. Odigral sem toliko obračunov, kjer sem doživel veliko izjemnih trenutkov. Večno bom hvaležen za prvi grand slam, ki sem ga osvojil v Wimbledonu,'' je povedal 31-letnik in dodal: ''Vse se je zgodilo nekoliko prehitro za moj okus, vendar sem vesel, da lahko še vedno tekmujem za naslov. Željan sem zmage in hočem pokazati, kako dobro lahko igram,'' je zaključil zmagovalec 17. turnirjev za grand slam.

Murray najnevarnejši

Federer je pred začetkom turnirja v Wimbledonu spregovoril še za Sports Illustrated, za katerega je razkril, kdo bo njegova največja ovira na poti do osmega naslova v Londonu. Švicar se presenetljivo ni odločil za Nadala. ''Nisem veliko razmišljal o tem, toda Murray je lani igral odlično in letos v Queensu prav tako. Zdi se mi, da mu ta podlaga najbolj ustreza. Toda Rafa in Novak sta nekdanja zmagovalca. Ferrer je 'top štiri igralec' in je zelo dober na travi. Po mojem mnenju Murray nekoliko izstopa,'' je povedal Federer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.