Šport
40 ogledov

''Zobe si je umil s kremo za obraz''

novak đoković andy murray EPA
Dekle britanskega tenisača Andyja Murrayja, Kim Sears, je razkrila zanimivo zgodbo o svojem izbrancu, ki se je s šampanjcem poveselil prvega grand slama v karieri.

Britanski tenisač Andy Murray, ki že nestrpno pričakuje začetek domačega grand slama na svetu travi Wimbledona, se je septembra lani v petem poskusu končno dokopal do zmage na turnirju velike četverice, ko je v finalu OP ZDA (US Open) premagal Srba Novaka Đokovića.

kim sears | Avtor: EPA EPA
Murray je z zmago v Flushing Meadowsu zaslužil 1.9 milijona evrov, največji uspeh kariere pa je proslavil v londonski restavraciji Hakkasa, kjer se je zabaval v družbi 30 prijateljev. Vesela druščina je zapravila približno 6500 dolarjev, znesek pa je poravnal Murray. Britanec tisti večer ni bil med najbolj zapravljimi, saj je v pil samo limonin sok, kar ga je stalo približno šest dolarjev.

Svetovni mediji so takrat občudovali železno voljo številke dve svetovnega tenisa, ki se je v trenutkih zmagoslavja uprl skušnjavi. Skoraj leto kasneje pa je iluzijo o ''pridnem dečku'' razblinila Kim Sears, tenisačevo dekle, ki je razkrila, da se je Murray na poti iz New Yorka tako napil, da si je zobe umil s kremo za obraz. ''Zbudila sem se in rekel mi je 'spil sem nekaj šampanjca. Nikoli ne boš uganila, kaj sem naredil. Ponesreči sem si zobe umil s kremo za obraz.' To je dokaz, da je lahkokategornik,'' je povedala Škotova spremljevalka, ki ga ob igrišču redno spremlja skozi celotno sezono.

Murray bo v naslednjih dveh tednih poskušal postati prvi Britanec po Fredu Perryju (1936), ki bi osvojil grand slam v Wimbledonu. Če mu bo uspelo, mu kapljice ali dveh nihče ne bo mogel odreči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.