Šport
14 ogledov

"Ne vem, ali sem v trenerjevih načrtih"

rooney, anglija EPA
Wayne Rooney je na novinarska vprašanja odgovarjal v pripravljalni bazi angleške nogometne reprezentance v Hertfordshiru. Zaradi rdečega kartona na kvalifikacijski tekmi s Črno goro bo moral prvi dve tekmi Gordie Albiona spremljati s tribune.

Kako se počutite v reprezentančni pripravljalni bazi v Hertfordshiru?
Počutim se dobro. Vsakič, ko smo tu, je pomembno, da se sprostimo in malce spočijemo po naporni sezoni. Lepo je igrati z reprezentančnimi soigralci v ne preveč napetem duhu.

Kako ste preživeli teh nekaj prostih dni po naporni ligaški sezoni?
V zadnjih dneh sem se dobro odpočil. Počitek sem zares potreboval in mi je tudi koristil, tako da se zdaj, ko sem spet z ekipo, počutim odlično. Čaka me še nekaj tednov treninga, saj, kot veste, ne morem igrati na prvih dveh tekmah.

Kako je trenirati ob vedenju, da se bo prvenstvo za vas začelo šele v tretjem kolu?
Pomembno je, da treninge dobro in pravilno opravim, da bom čim bolj pripravljen na tekmo z Ukrajino, če me bo selektor potreboval. Imel sem veliko časa za razmišljanje o tem, da bom moral izpustiti uvodni dve preizkušnji in sem bil sprva zaradi tega zelo razočaran, a sem se zdaj s tem že sprijaznil. Veselim se naše prve tekme in upam, da bomo dosegli dober rezultat.

Vas to, da se ne uigravate s prvo postavo, moti?
Malce je neprijetno. Dejstvi, da bom zamudil prvi dve tekmi in da imamo novega selektorja, sta zame neugodni, saj nikoli ne veš, ali si v trenerjevih načrtih, če zamudiš začetek tekmovanja. Lahko da računa le na tiste igralce, ki bodo lahko odigrali vse tekme. Preostane mi le, da se fizično pripravim, kolikor se pač lahko, in upam na najboljše.

Kakšna se vam zdi skupina (Švedska, Francija, Ukrajina)?
Mislim, da se vsi zavedamo, da je skupina težka. Ampak na Euru so vse skupine težke. Moramo se skoncentrirati na vsako tekmo posebej in se nadejati, da osvojimo dovolj točk, da napredujemo iz skupinskega dela. V izločilnih bojih pa je možno vse.

Kaj pa angleška ekipa? Vas navdaja z optimizmom?
Imamo nekaj odličnih mladih igralcev, kar nam je prineslo določeno svežino in energijo. Upam, da bo to ekipi pomagalo pri doseganju zastavljenih ciljev.

In kaj si mislite o novopečenem selektorju Royu Hodgsonu?
Poznam ga šele nekaj dni, a za zdaj imam zelo dober občutek. Vseskozi nam poskuša približati svojo nogometno filozofijo, je zelo aktiven med treningom. Vsako minuto vsakega treninga je njegovo prisotnost čutiti na igrišču. To je za nas igralce zelo ohrabrujoče, dobro je tudi, da nas nenehno opozarja na male napake in druge podrobnosti v naši igri. Vse to se nam mora poznati tudi na Euru 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.