Šport
12 ogledov

"Ne vem, zakaj nas imajo za nasilne"

jan oblak atletico liga prvakov Profimedias
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak ne ve, zakaj so v Barceloni prepričani, da je za nogometaše Atlético Madrida značilna nasilna in groba igra.

Barcelona se bo v 37. kolu španske La Lige pomerila z Atlético Madridom, v dresu katerega v zadnjem času navdušuje slovenski čuvaj mreže Jan Oblak. Katalonci bi si z zmago že zagotovil naslov španskega prvaka, Atleti pa bodo naredili vse, da se dostojno zoperstavijo finalistu Lige prvakov.

Atlético je pod vodstvom Diega Simeoneja prekinil hegemonijo Reala in Barcelone, potem ko se je lani veselil ligaškega naslova in bil le nekaj minut oddaljen od zmage v finalu najmočnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Nekateri jim očitajo grob stil igre, za kar Oblak nima pravega pojasnila.

''Ne vem, zakaj pravijo, da smo nasilni,'' je za AS povedal slovenski vratar. ''Močni smo, vendar se ne vidimo kot groba ekipa,'' je dodal. Oblak se veseli srečanja z varovanci Luisa Enriqueja, ki so še vedno v igri, da si priigrajo trojček. ''Ne bojimo se jih, vendar se zavedamo, da jih bo težko ustaviti. Morali bomo igrati intenzivno in osredotočeno ter veliko teči,'' je prepričan Škofjeločan.

Medtem ko Oblak iz dneva v dan žanje pohvale, pa se njegov kolega v dresu madridskega Reala srečuje s kritikami in žvižgi navijačev. Nekdanji vratar Olimpije je podprl Ikerja Casillasa: ''Ni lahko, kadar ti lastni navijači žvižgajo, a Casillas to zna prenesti. Dokazal je, da je v dobri formi in tako tudi igra.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.