Šport
1314 ogledov

Nekdaj najhitrejša zemljanka pri komaj 31 letih končala kariero

Dafne Schippers Profimedia
Dvakratna sprinterska svetovna prvakinja je končala aktivno kariero.

Dvakratna svetovna prvakinja v sprintu Dafne Schippers je pri 31 letih končala atletsko kariero. "Tukaj se dirka zame konča," je danes na Instagramu zapisala Nizozemka. "Kot športnik vedno veš, da bo ta dan nekoč prišel, da bo tvoja kariera nekoč trenutek v času. Le zbirka spominov in, upajmo, medalj," je še zapisala Schippers.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dafne Schippers (@dafne_schippers)

Svojo prvo večjo mednarodno medaljo je kot sedmerobojka osvojila z bronom na svetovnem prvenstvu leta 2013. Nato se je povsem preusmerila v sprint in tam dosegla največje uspehe z dvema naslovoma svetovne prvakinje na 200 metrov (2015 in 2017), na tej razdalji pa je na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2014 osvojila olimpijsko srebro. V zbirki ima tudi srebro (2015) in bron (2017) na SP v teku na 100 metrov, štirikrat pa je postala tudi evropska prvakinja.

Nizozemka drži evropski rekord v teku na 200 metrov s časom 21,63 sekund, s tem rezultatom je tudi šesta najhitrejša tekačica na 200 metrov v zgodovini. Je tudi nizozemska rekorderka v teku na 100 metrov in skoku v daljino. Leta 2014 in 2015 je bila izbrana za evropsko atletinjo leta.

Dafne Schippers | Avtor: Profimedia Profimedia

Na poletnih igrah v Tokiu 2021, kar je bilo zadnje večje tekmovanje v njeni karieri, je Schippers nastopila le v teku na 200 metrov, a je izpadla v polfinalu. Pred tem se je dolgo ubadala s poškodbami in ni več zmogla dosegati svoje nekdanje vrhunske ravni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice