Šport
21 ogledov

Nekdanji boksarski prvak klinično mrtev

hector "macho" camacho boks Reuters
Nekdanji trikratni boksarski svetovni prvak, Portoričan Hector "Macho" Camacho, ki je bil v sredinem streljanju v Portoriku težko ranjen v glavo, je klinično mrtev, so potrdili zdravniki v bolnišnici Centro Medico v portoriškem glavnem mestu.

"Možgani ne delujejo več, on je klinično mrtev. Naredili smo vse, da mu rešimo življenje, na žalost nam to ni uspelo," je dejal zdravnik Ernesto Torres, direktor bolnišnice, v kateri leži 50-letni boksar.

Camacha so v sredo ustrelili v obraz in vrat, ko je vstopal v avtomobil v Bayamonu, predmestju San Juana. V streljanju je umrl tudi njegov prijatelj Adrian Mojica Moreno. Motivi tega strelskega obračuna še niso znani.

Camacho je bil med letoma 1983 in 1992 med najboljšimi boksarji na svetu. Osvojil je naslove v treh kategorijah, superlahki, lahki in polvelterski. Skupno je zbral 79 zmag, šest porazov in tri neodločene izide. Strokovnjaki so ga uvrščali med najboljše, v rang Oscarja de la Hoye, Sugarja Raya Leonarda in Felixa Trinidada.

Po koncu kariere je Camacho zašel v težave z drogo in alkoholom, leta 2007 pa so ga obsodili na sedemletno zaporno kazen zaradi vloma v trgovino z računalniško opremo. Iz zapora so ga izpustili po enem letu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.