Šport
15 ogledov

Nemci prizemljili Avstrijce, poraz Finske

zda hokejska reprezentanca EPA
Po današnjih tekmah svetovnega prvenstva elitne skupine na Švedskem in Finskem so poleg Slovencev, ki so jih s 7:1 premagali Švicarji, hladen tuš doživeli tudi domačini Finci. Na njihovem terenu jih je odpravila ekipa ZDA, izid je bil 4:1. Drugi prireditelji prvenstva niso imeli takšnih težav, skandinavski obračun z Norvežani so Švedi dobili s 5:1.

Švica je na hokejskem SP še vedno brez poraza, manjka ji le ena točka iz štirih tekem, potem ko je Kanado premagala po kazenskih strelih. Švicarji so danes kljub začetnemu zaostanku na koncu gladko premagali Slovenijo s 7:1.

Finci so v prvih treh krogih kljub ne najboljšim predstavam dosegli tri zmage, eno po podaljšku proti Nemčiji, danes pa ni šlo. Jarno Koskiranta je sicer poskrbel za veselje več kot 12.000 domačih navijačev, toda Američani so hitro obrnili potek tekme. Še v prvi tretjini so izenačili, v zadnji pa zadeli še dvakrat. Domači so skušali še brez vratarja spremeniti tok dogodkov, dobili pa še en gol na prazna vrata. Pri Američanih se je s "hat-trickom" izkazal Craig Smith.

Avstrijci so po zmagi nad Latvijo optimistično krenili tudi v današnji germanski obračun, a so jih Nemci prizemljili. Po zmagi z 2:0 imajo zdaj Nemci v rokah boljše adute za obstanek med elito in celo nekaj možnosti za četrtfinale, obenem pa so se svojim sosedom maščevali za poraz na olimpijskih kvalifikacijah pred tremi meseci. Za Nemčijo je v polno dvakrat zadel Marcus Kink.

V zadnji večerni tekmi je Švedska s 5:1 odpravila Norvežane. Ti so vmes sicer prišli na 1:2, toda domačini, med drugim je Dick Axelsson zgrešil kazenski strel, so stvari postavili na svoje mesto in z goloma v 48 sekundah zadnje tretjine odločili zmagovalca.

SP elitne divizije, skupinski del (4. kolo):

Stockholm

Slovenija : Švica 1:7 (1:3, 0:3, 0:1)
Pajič (7); Bodemann (15), Cunti (18), Hollenstein (20, 32), Mosser (36), Ambühl (40), Gardner (45)

Norveška : Švedska 1:5 (0:2, 1:0, 0:3)
Holtet (32); Landeskog (10, 57), Eriksson (15), Jamtin (45), Falth (45)

 

 

 

 

 

 

 

Helsinki

Avstrija : Nemčija 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Kink (38, 60)

ZDA : Finska 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Smith (18, 44, 60), Gionta (52); Koskiranta (6)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice