Šport
24 ogledov

Nemcu zmaga, Slovenca za trideseterico

Lennard Kamna EPA
Nemec Lennard Kamna je na kolesarskem svetovnem prvenstvu v Ponferradi osvojil zlato kolajno v kronometru za mladince.

Nemec je na 29,5 kilometra dolgi preizkušnji za kar 44,66 sekunde ugnal Američana Adriena Costo, tretji pa je bil Avstralec Michael Storer, ki je zaostal 58,11 sekunde. Na dirki sta nastopila tudi Slovenca Izidor Penko, vodil ga je oče Gorazd Penko, in Jon Božič, sicer državni prvak v kronometru, ki je dirkal po napotkih Andreja Hauptmana. Prvi je ciljno črto prečkal 3:03,41 minute za zmagovalcem na 31. mestu, drugi pa 3:50,26 minute za Kamno, ki je postal prvi Nemec po Marcelu Kittlu z zmago na mladinskem kronometru na prvenstvih sveta (2006), in je osvojil 49. mesto med 69 kolesarji.

"Z današnjim nastopom je oče zadovoljen, jaz pa delno tudi. Vedno je prostor za izboljšave. Proga je zahtevna, ne toliko kot na evropskem prvenstvu, ampak ker je dober del ravnine, pridejo do izraza zelo močni kolesarji, ki so dobri tudi na krajših klancih," je po dirki povedal Penko.

Božiča je strla zahtevnost proge: "Proga je zelo težka. Mislim, da ni ravno za ravninske kronometriste, kot sem jaz, saj je tu klanec kar zahteven. Zadnjih 10 km je zelo težkih, ves čas se proga vzpenja, ob tem nagaja veter ... Skratka težka proga."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.