Šport
60 ogledov

Neuspešna kraja 10.000 dolarjev vrednega kolesa

kolo, kronometer EPA
S prizorišča svetovnega kolesarskega prvenstva, ki se bo drevi v ameriškem Richmondu začelo z vožnjama na čas v moški in ženski konkurenci, poročajo o tatvini 10.000 ameriških dolarjev (8846 evrov) vrednega tekmovalnega kolesa.

Ameriška policija je po kraji hitro reagirala, saj je ukradeno kolo že našla in ga je vrnila lastnici, domači kolesarki Evelyn Stevens. Najprej so domnevali, da je kolo last nizozemske ekipe, ki nastopa na letošnjem svetovnem prvenstvu, a se je kasneje izkazalo, da pripada ameriški kolesarki Stevensovi, članici nizozemskega moštva Boels Dolmans, ki bo zdaj lahko s svojim kolesom tekmovala na ženskem kronometru.

"Ukradeno kolo bo znova tekmovalo. Policisti iz Richmonda so pred eno uro našli kolo, nepoškodovano, in ga vrnili nazaj lastnici," so prek Twitterja sporočili predstavniki policije. Izginotje specialke, posebej prilagojene za vožnjo na čas, so policiji prijavili v četrtek, neznani zmikavti oziroma zmikavt pa je kolo ukradel iz hotela Richmond Marriott, v katerem je v glavnem mestu zvezne države Virginija nastanjena večina najboljših kolesarjev.

"Moje posebno in zelo hitro kolo je vendarle zelo hitro našlo svojo pot domov, zahvaljujoč policiji iz prekrasnega mesta Richmonda," je tvitnila Stevensova. Policisti so v soboto popoldan dobili zelo uporaben namig, da je kolo le nekaj ulic stran od hotela pri nekem moškem, ki ni znal pojasniti, kako se je dvokolesnik znašel tam. Kot kaže, kolesarski tat ni našel kupca za posebno kolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.