Šport
40799 ogledov

Neverjetna gesta, atlet ganil vse in požel stoječe ovacije

Reševalni pas/Twitter
Andorski atlet je nesebično priskočil na pomoč poškodovanemu tekmecu.

Andorec Nahuel Carabana je na atletskem EP v Münchnu žrtvoval svojo uvrstitev v teku na 3000 metrov z ovirami, da bi priskočil na pomoč poškodovanemu Axlu Vang Christensenu.

Osemnajstletni danski atlet je grdo padel na eni izmed ovir in si pri tem poškodoval nogo. Carabana se je ustavil in poskušal tekmecu pomagati nazaj na noge, a je bilo hitro jasno, da poškodba ni nedolžna.

Andorec je nato Christensena zvlekel do roba steze in nadaljeval s tekom, vendar ni imel nobenih možnosti za odmeven rezultat. Ciljno črto je prečkal kot zadnji z več kot minuto zaostanka za zmagovalcem Osamo Zoghlamijem.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"To ni bil moj dan, sem pa vsaj nekomu lahko pomagal," je dejal Carabana. "Videl sem, da je močno udaril ob oviro. Verjetno si je poškodoval gleženj ali nogo. Ni se mogel premakniti. Hotel sem nadaljevati, nato pa mi je nekaj v meni dejalo, da mu moram pomagati. Ker se ni mogel premakniti, bi ga lahko ostali tekači poteptali. Instinktivno sem se ustavil in mu priskočil na pomoč," je pojasnil Andorec.

"Sploh nisem vedel, kdo je ali iz katere države prihaja. Želel sem mu samo pomagati in spraviti na varno," je dodal atlet, ki si je za svojo požrtvovalnost prislužil stoječe ovacije.

Nesrečni Christensen je prizorišče zapustil na nosilih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice