Šport
27 ogledov

Neymar polepšal debi Dunge

Neymar Brazilija Kolumbija EPA
Brazilska nogometna reprezentanca je v prijateljski tekmi v Miamiju premagala Kolumbijo (1:0). Na prvi tekmi Brazilcev po neslavno končanem domačem mundialu je odločilni zadetek s prostega strela zadel zvezdnik Neymar v 83. minuti.

Pred 73.429 gledalci na stadionu SunLife, kar je največ gledalcev z zgodovini tega stadiona na južni Floridi, je moral Juan Cuadrado v 49. minuti zaradi prekrška nad Neymarjem iz igrišča in Kolumbija je večji del drugega polčasa igrala z igralcem manj.

Srečanje je nato odločil 22-letni Neymar, ki je igral prvo tekmo kot kapetan reprezentance. To po SP že drugič vodi nekdanji kapetan petkratnih svetovnih prvakov Dunga, ki je v ekipo poklical le deseterico od 23 reprezentantov, ki so igrali na SP.

V torek z Ekvadorjem

Brazilci, petkratni svetovni prvaki, so Kolumbijo na SP premagali v četrtfinalu (2:1), nato pa v polfinalu z 1:7 izgubili dvoboj z Nemčijo. Brazilija bo v torek igrala še drugo prijateljsko tekmo, tekmec pa bo Ekvador.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.