Šport
16 ogledov

Neznana ženska osramotila Indijce

indija otvoritvena slovesnost sushil kumar Reuters
Predstavniki indijske delegacije so se pritožili organizatorjem olimpijskih iger v Londonu zaradi ženske, ki je med predstavitvijo korakala skupaj z indijskimi športniki. Neznana ženska v rdeči majici in modrih hlačah je razjezila Indijce, ki zahtevajo pojasnila.

Indija je pri organizatorjih olimpijskih iger, ki te dni potekajo v Londonu, vložila pritožbo. Neznana ženska, oblečena v rdečo majico in modre hlače, je na otvoritveni slovesnosti korakala poleg indijskih športnikov in nosilca zastave Sushila Kumarja, sicer rokoborca.

indija otvoritvena slovesnost sushil kumar | Avtor: Reuters Reuters
Muralidharan Raja, vodja indijske delegacije, je ostro kritiziral dejanje: “Ne bi smela biti tam. To je čisti primer motnje. Primer smo posredovali organizatorjem. Ne vemo, kdo je in zakaj so ji dovolili korakati zraven. Sramota je, da je korala zraven naših športnikov. Osramotila nas je pred celim svetom. Indijsko delegacijo so na televiziji pokazali le za deset sekund,” je bil nezadovoljen Raja, ki od londonskih organizatorjev zahteva pojasnilo in opravičilo.

Identiteto skrivnostne ženske je razkril časopis Deccan Chronicle, v katerem je novinar zapisal: ''Naši viri pravijo, da je bil njen prijatelj prav tako presenečen, ko jo je zagledal v družbi indijske delegacije. Ženska naj bi živela v Londonu in je pred sprehodom v indijski družbi svoje olimpijske prepustnice objavila na Facebook profilu. Po spornem incidentu pa naj bi svoj Facebook račun deaktivirala.''

Komentarjev 5
  • Andrej Kovačič 22:11 29.julij 2012.

    nekaj :)

  • bober123 20:25 29.julij 2012.

    Spoštovani, vaš komentar je bil zaradi neprimernosti izbrisan. Uredništvo zurnal24.si.

  • izRODEk 18:28 29.julij 2012.

    najprej, da se ne kaj razumemo: FB profil se NE da deaktivirati....