Šport
19 ogledov

NHL-ovci na delu v Sloveniji

Anže Kopitar Mediaspeed.net
Tradicionalni novembrski hokejski premor, ko so na sporedu reprezentančni boji, bo letos še posebno zanimiv. Tudi za slovenske ljubitelje hokeja, saj se jim obeta priložnost, da svojo ekipo vidijo v živo v zelo močni postavi, tudi z igralcema iz NHL.

V Ljubljani se bodo Slovenija, Avstrija, Francija in Italija med seboj merile v drugem tednu novembra. Kot so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije, bosta na turnirju od 8. do 10. novembra v slovenski reprezentanci nastopila tudi oba igralca iz NHL, Anže Kopitar in Jan Muršak, seznam reprezentantov pa bodo sicer objavili ta teden. Na tivolskem ledu pa naj bi bili tudi Avstrijci Thomas Vanek, Andreas Nödl in Michael Grabner, čeprav je nastop slednjega negotov. Po zadnjih podatkih avstrijskih medijev namreč njegova pogodba z Beljakom poteče že konec oktobra in če ne bo sklenil nove, bržčas ne bo nastopil za reprezentanco.

HZS je še sporočila, da so vstopnice za turnir že na voljo. V predprodaji stanejo deset evrov (za študente in upokojence po 8,5 evra), v redni prodajo pa bo cena 15 evrov.

Slovenija se bo najprej v četrtek, 8. novembra, pomerila z Italijo, dan pozneje s Francijo, v soboto, 10. novembra, pa še z Avstrijo. Tri od štirih udeleženk turnirja so članice elitne skupne svetovnega hokeja in bodo nastopile na svetovnem prvenstvu 2013 na Finskem in Švedskem (Slovenija, Avstrija, Francija), Italija pa je letos izpadla iz te konkurence in bo naslednje leto nastopala v drugoligaški skupini.

Spored turnirja:
četrtek, 8. november:
15.30 Avstrija - Francija
19.15 Slovenija - Italija

petek, 9. november:
14.00 Italija - Avstrija
17.30 Slovenija - Francija

sobota, 10. november:
14.00 Francija - Italija
17.30 Slovenija - Avstrija

 

Komentarjev 2
  • Master_90 17:11 17.oktober 2012.

    precej opcij je, da se NHL začne že 2. novembra. če bodo igralci sprejeli ponujeno s strani lastnikov, z zvezdniško udeležbo na turnirju ne bo nič!

  • bober123 17:27 16.oktober 2012.

    Spoštovani! Vaš komentar smo izbrisali, ker kršite Kodeks komentiranja. Uredništvo Žurnal24