Šport
84 ogledov

Nibalija izključili z Vuelte

Vincenzo Nibali EPA
Vincenzo Nibali je bil eden od favoritov letošnje dirke po Španiji, a njegova visoka pričakovanja je razblinila druga etapa, po kateri so ga izključili z dirke.

Prireditelji so Vincenza Nibalija kaznovali, ker se je po padcu, potem ko je poskušal uloviti glavnino, držal za avtomobil, kar ni dovoljeno.

"Odločitev je bila težka, a pravila so pravila. Televizijski posnetek kaže, da je Nibali storil prekršek, zato smo ga kaznovali. Izključitev z dirke pa je edina možna kazen," je dejal komisar dirke po Španiji Bruno Valčić, ki je z izključitvijo kaznoval tudi avtomobil Astane z voznikom Aleksandrom Šeferjem. Oba grešnika bosta morala plačati še 200 švicarskih frankov.

Nibali, sicer že zmagovalec Vuelte, se je zapletel v padec približno 30 kilometrov pred ciljem, s pomočjo sotekmovalcev je zaostanek za glavnino zmanjšal, nato pa se je več kot 100 metrov držal za avtomobil, glavnino tudi ujel, nato pa na zadnjem vzponu popustil in zaostal za konkurenti. Športni direktor Astane Stefano Zanini je poskušal vse, da Nibalija ne bi kaznovali z izključitvijo, ampak s časovnim pribitkom, a komisar dirke je bil neizprosen.

Etapo je sicer dobil Kolumbijec Esteban Chaves, kolesar Orica-GreenEdga. Za njim je ciljno črto prečkal Nizozemec Tom Dumoulin iz Giant-Alpecina, tretji je bil Irec Nicolas Roche iz Skya. Chaves je oblekel tudi rdečo majico vodilnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.