Šport
17 ogledov

Niemec dobil 15. etapo, Contador ostal v vodstvu

Przemyslaw Niemiec Vuelta EPA
Alberto Contador je zadržal skupno vodstvo na dirki po Španiji tudi po 15. etapi, ki jo je dobil Poljak Przemyslaw Niemiec.

Poljak Przemyslaw Niemiec (Lampre) je zmagovalec 15. etape kolesarke dirke po Španiji, skupno vodstvo pa je po 152,2 km dolgi preizkušnji med krajema Oviedo in Lagos de Covadonga zadržal Španec Alberto Contador (Tinkoff Saxo). Na današnji etapi je drugo mesto osvojil Španec Alejandro Valverde, tretje pa njegov rojak Joaquin Rodriguez.

Odločilen vzpon na Lagos de Covadonga

Današnja etapa je bila druga od treh gorskih preizkušenj na severu Pirenejskega polotoka, po sobotnem zmagoslavju Kanadčana Ryderja Hesjedala pa se je današnje zmage veselil 34-letni Poljak Niemiec, ki se je pred devetimi leti veselil tudi skupne zmage na slovenski pentlji.

Današnja etapa se je razpletla na več kot deset kilometrov dolgem zadnjem vzponu na 1110 metrov visoki Lagos de Covadonga, moči pa je najbolje razporedil izkušeni poljski hribolazec in z odlično vožnjo ukanil vse tekmece.

V skupnem seštevku brez sprememb

V skupni razvrstitvi ni prišlo do bistvenih sprememb, najbolj želeno rdečo majico vodilnega je zadržal prvi favorit Contador, njegov najbližji zasledovalec Valverde pa je nekoliko znižal zaostanek. Po današnji etapi zaostaja 31 sekund, Britanec Chris Froome in Španec Rodriguez pa minuto in 20 sekund.

Vuelta, 15. etapa:

1. Przemyslaw Niemiec (Pol/Lampre-Merida) 4:11:09
2. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +0:05
3. Joaquim Rodriguez (Špa(Katjuša)
4. Alberto Contador (Špa/Saxo-Tinkoff) +0:10
5. Fabio Aru (Ita/Astana) +0:17
...

Skupni vrstni red:

1. Alberto Contador (Špa/Tinkoff-Saxo) 58:31:35
2. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +0:31
3. Chris Froome (VBr/Sky) +1:20
4. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša) +1:20
5. Fabio Aru (Ita/Astana) +2:22
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.