Šport
3410 ogledov

"Nihče ne bi smel izbirati med kariero in otrokom"

EPA
Nekdanja prva igralka sveta Viktorija Azarenka bo zaradi pravne bitke za skrbništvo nad devetmesečnim otrokom bržkone ostala brez nastopa na OP ZDA.

Dvakratna zmagovalka OP Avstralije Viktorija Azarenka je sporočila, da bo zaradi ločitve od nekdanjega moža Billyja McKeagua in posledične bitke za skrbništvo nad njunim sinom Leom najverjetneje morala odpovedati nastop na zadnjem grand slamu sezone za OP ZDA.

"Kmalu po Wimbledonu sva se z Leovim očetom razšla. Trenutno rešujeva nekatera pravna vprašanja in edini način, da bi igrala na OP ZDA, je, da Lea pustim v Kaliforniji, a tega nisem pripravljena narediti," je sporočila nekdanja številka ena svetovnega tenisa.

"Težko je najti ravnotežje med kariero in otrokom. To je izziv, ki sem ga pripravljena sprejeti. Nihče ne bi smel izbirati med otrokom in kariero," je povedala Azarenka in dodala, da spoštuje moške in ženske, ki ob staršestvu ostanejo aktivni na trgu delovne sile.

"Težko je najti ravnotežje med kariero in otrokom. To je izziv, ki sem ga pripravljena sprejeti. Nihče ne bi smel izbirati med otrokom in kariero."

Odpoved udeležbe na OP ZDA bo imela za Belorusinjo tudi finančne posledice, saj že poraz v prvem krogu turnirja prinaša kar 50.000 ameriških dolarjev. A otrok je na prvem mestu.

"Optimistična sem, da bova z Leovim očetom našla skupni jezik in naredila korak v pravo smer, da bomo skupaj potovali, jaz pa bom lahko tekmovala. Najpomembneje pa je, da sta oba starša ves čas od Leu," je sklenila Belorusinja. 

viktorija azarenka | Avtor: EPA EPA
Azarenka je iz osebnih razlogov odpovedala tudi nastop na turnirju serije Premier 5 v Cincinnatiju, kjer se teniške igralke merijo v tem tednu. Gre za prestižno tekmovanje z nagradnim skladom več kot 2,5 milijona ameriških dolarjev, a tenis je za 28-letnico v tem trenutku drugotnega pomena.

Od povratka na WTA Tour je zaigrala le na dveh turnirjih s travnato podlago, nato pa je bila svojo kariero znova prisiljena postaviti na stranski tir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice