Šport
135 ogledov

(Pre)hitro slovo ameriške senzacije

melanie oudin EPA
Ameriška teniška igralka Melanie Oudin je osem let po tem, ko je kot 17-letna mladinka presenetila z uvrstitvijo v četrtfinale OP ZDA, oznanila konec kariere.

Nekdanja vrhunska mladinka Melanie Oudin je zaradi ponavljajočih se zdravstvenih težav pri 25. letih končala teniško kariero. Nekdanja 31. igralka sveta je svojo odločitev sporočila prek družbenega omrežja Twitter. 

"Na žalost sem imela od leta 2012 ogromno težav z zdravjem in poškodbami. Trdo sem delala za vrnitev, a se je vedno zgodilo nekaj drugega. V zadnjih petih letih me je to tako psihično kot fizično izmučilo," je sporočila zmagovalka enega WTA turnirja, katerega je osvojila proti nekdanji številki ena svetovnega tenisa Jeleni Janković.

Oudinova je bila leta 2009 ljubljenka ameriškega občinstva in po vseh napovedih bodoča teniška zvezda. Na poti do četrtfinala domačega Grand Slama je kot nepostavljena igralka premagala štiri Rusinje - Anastasijo Pavličenkovo, Eleno Dementievo, Marijo Šarapovo in Nadio Petrovo.

melanie oudin | Avtor: EPA EPA


Od leta 2013 ni bila nikoli več uvrščena med 100 najboljših igralk sveta. Pred tremi leti so ji diagnosticirali srčno aritmijo, zaradi katere je morala kmalu zatem pod nož. Prav tako je prestala operacijo zaradi izrastka v bližini očesa. Leta 2015 je prestala še drugi operativni poseg na srcu.

"Po temeljitem premisleku sem sprejela težko odločitev, da se poslovim od profesionalnega tenisa. Tenis mi je dal ogromno in zaradi tega mu bom večno hvaležna. Kariera se ni odvila po mojih željah, a v življenju ne gre vedno po načrtih. Žalostna sem ob slovesu od športa, ki ga imam rada, vendar optimistično zrem v prihodnost," je še sporočila 25-letnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice