Šport > Nogomet
2545 ogledov

12-letnika med potjo na trening zadela strela

strela nevihta Epa
Mladi športnik se v bolnišnici bori za življenje.

V sredo popoldne se je 12-letni fant v italijanskem mestu Chieti odpravljal na nogometni trening na stadionu Celdit.

Med potjo je mladega nogometaša zadela strela. Doživel je srčni zastoj. Njegovi kolegi so hitro poklicali nujno zdravniško pomoč, ki je po prihodu na kraj dogodka začela reanimacijo.

Ekipo so sestavljali zdravnica Marialuisa D’Emilio, medicinski tehnik Joseph Gentile in reševalec Jacopo Malandra, ki so svoje delo opravili z odliko, poročajo lokalni mediji.

Zdravniška ekipa je obudila fantovo srce in ga nato prepeljala v bolnišnico v Chietiju. Kasneje je bil mladenič premeščan v bolnišnico v Pescari, njegovo življenje pa še vedno visi na nitki, dodajajo mediji iz pokrajine Abruzzo.

Ni osamljen primer

reševalno vozilo rešilec Italija | Avtor: Epa Epa

Sredi julija je turista v Veroni prav tako zadela strela, medtem ko je skušal ubežati nevihti pod drevesi v parku. Njegovo življenje so uspeli rešiti. 

V začetku julija je strela udarila v drevo v mladinskem centru Colico v provinci Lecco, pod katerim sta se pred nevihto skrila dva 16-letnika. Oba sta jo odnesla z opeklinami in poškodbami glave. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.