Šport > Nogomet
239 ogledov

300 milijonov za premierligaški klub

Amanda Staveley Newcastle United Amanda Staveley
Angleški prvoligaš bi lahko kmalu dobil novega lastnika.

Po pisanju otoških medijev je 44-letna britanska poslovna ženska Amanda Staveley poslala ponudbo za nakup nogometnega kluba Newcastle, ki nastopa v elitni angleški premier league. Njena finančna družba PCP Capital Partners je lastniku Newcastla Miku Ashleyju za odkup lastniškega deleža omenjenega kluba ponudila 300 milijonov funtov.

Zasedba iz Newcastla za zdaj še ni komentirala poročanja številnih britanskih medijev, ki so zapisali, da je finančna družba PCP Capital Partners že nekaj časa v stikih z vodstvom severovzhodnega angleškega kluba.

Prvi mož Newcastla, sicer angleški milijarder Ashley, ki je tudi lastnik in ustanovitelj podjetja Sports Direct, je že oktobra napovedal možnost, da bo prodal klub, ki ga je kupil pred desetimi leti za 134,4 milijona funtov.

Newcastle pod Ashleyjevim vodstvom ni posegel po zvezdah, v njegovem obdobju je celo dvakrat izpadel iz elitnega angleškega ligaškega tekmovanja.

Britanski mediji so Amando Staveley opazili na oktobrski tekmi Newcastla z Liverpoolom, ki se je na stadionu St. James Park končala z neodločenim izidom 1:1, hkrati pa poudarili njeno pomembno posredniško vlogo iz leta 2008, ko je šejk Mansour bin Zayed Al Nahyan kupil Manchester City za 210 milijonov funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice