Šport > Nogomet
23 ogledov

82 odstotkov navijačev Reala za odhod Mourinha

jose mourinho EPA
Madridski športni časnik Marca je izvedel anketo, v kateri je odgovarjalo kar 60.000 navijačev Madrida. Vprašanje je bilo, če želijo odhod Joséja Mourinha s klopi "Los Blancos". Odgovor je bil podan s plebiscitarno večino.

José Mourinho je po porazu z Málago s 3:2 sicer dejal, da se ne boji za svojo službo pri Real Madridu, a če bo Florentino Pérez poslušal "glas ljudstva", bo Portugalec težko ostal na svojem položaju.

Mou je tudi sam namigoval na odhod. Z izjavami, da si želi novih avantur in povratka v Anglijo, je že poskrbel za ugibanja v medijih in med navijači. Sedaj pa je s prednostjo Antoniu Adánu v vratih pred Ikerjem Casillasom spet razburkal velik del nogometne javnosti. Praktično čez noč so mnogi podporniki Portugalca spremenili mnenje in sedaj zahtevajo njegov odstop.

Madridska Marca je izvedla anketo, v kateri je kar 82,2 odstotka anketirancev glasovalo za odhod nekdanjega stratega Porta, Interja in Chelseaja iz španske prestolnice. Izmed 60.000 tisoč ljudi jih je torej okrog 50.000 za to, da na klop Madrida sede nekdo drug. Pred mesecem dni sta bila favorita navijačev Nemca Joachim Löw in Jürgen Klopp.

Gre za velik vzorec, ki še povečuje kredibilnost ankete, v kateri so navijači "belega baleta" s plebiscitarno večino glasovali za odhod Portugalca. Kljub temu pa ne gre pričakovati, da bo Florentino Pérez zamenjal Mourinha pred razpletom letošnje madridske zgodbe v Ligi prvakov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.