Šport > Nogomet
20 ogledov

Ferguson: "Potreboval bom dobro vino"

Real Madrid : Espanyol jose mourinho EPA
V Nyonu so izžrebali pare osmine finala nogometne lige prvakov. Nekdanji nogometaš Steve McManaman, ki je na žrebu vlekel kroglice, je svojemu Realu izžrebal Manchester United. Omenjeni obračun bo tudi največji derbi osmine finala. Real bo le tri dni pred povratno tekmo igral prvenstveni obračun proti Barceloni.

Dosti za njim ne bosta zaostajala niti dvoboja med Barcelono in Milanom ter Arsenalom in Bayernom iz Münchna. Preostali pari so Galatasaray – Schalke, Celtic Juventus, Šahtar Doneck Borussia Dortmund, Valencia PSG in Porto Malaga.

Beli balet in rdeči vragi

Real Madrid se je doslej z Manchester Unitedom v izločilnih bojih pomeril štirikrat, kar trikrat pa so krajšo potegnili nogometaši iz Anglije. "Oh, ja! Madrid! Kakšni dve tekmi bosta to. @Cristiano kmalu se bova videla bratec," je kot prvi prek Twitterja žreb pokomentiral branilec rdečih vragov Rio Ferdinand.

"To bo vznemirljiva izkušnja za vse. Manchester United ni le vrhunska ekipa, ampak tudi velika organizacija, ki je poznana po vsem svetu. Z njimi imamo izjemne odnose. Vemo, da bo težko, Sir Alex Ferguson je tam že več kot 25 let in je fantastičen trener. On ve, kako izvleči največ iz igralcev, a mi smo Real Madrid in potrudili se bomo po najboljših močeh," je glede žreba povedal predstavnik Reala Emilio Butragueño. Real Madrid bo 2. marca igral prvenstveno tekmo proti Barceloni, le tri dni kasneje pa se bo na povratni tekmi osmine finala pomeril z Unitedom na Old Traffordu. Na začetku marca torej težak teden za "Los Blancos".

Cristiano Ronaldo se bo pomeril proti svojemu nekdanjemu klubu. "Prepričan sem, da bo to posebna tekma zanj. Je velik profesionalec in prepričan sem, da bo storil vse, da napredujemo. To bo zanj posebna izkušnja," je glede tega povedal Butragueño.

Glede Joseja Mourinha in Alexa Fergusona pa tole: "Vem, da imata odličen odnos. Z Josejem smo zelo zadovoljni in upam, da bo ekipo popeljal do zmage v Ligi prvakov, da bodo navijači lahko ponosni na moštvo," je zaključila legenda Madrida.

"To je derbi osmine finala. To je lepa priložnost, da naši navijači zopet vidijo Cristiana in da jaz zopet vidim Joseja (Mourinha, op. p.). Moral bom naročiti dobro steklenico vina," je v smehu povedal trener Uniteda Sir Alex Ferguson. Spomnil se je namreč na nek intervju Mourinha, v katerem je Portugalec dejal, da mu na Old Traffordu vedno postrežejo s slabim vinom in da mora za druženje s Fergusonom sam prinesti steklenico, če želi uživati v okusu.

španski pokal cordoba barcelona  | Avtor: Reuters Reuters
Ponovitev finala

Barcelona in Milan sta edina kluba v osmini finala, ki sta se že pomerila v velikem finalu. Leta 1994 so rdeče-črni zabeležili najvišjo zmago na finalnih dvobojih Lige prvakov, ko so s 4:0 premagali Katalonce. "V minuli sezoni smo se dvakrat pomerili z njimi, tokrat se bomo le enkrat. Na srečo! Smo že navajeni na tekme v Kataloniji. Smo zelo blizu Tita Vilanove in njegove družine in želimo mu srečo pri operaciji. Upamo, da bo proti nam vodil Barcelono. Naša forma se dviguje in prepričan sem, da bo tako vse do februarja. Pomerili se bomo z neverjetnim strojem, ki pa je imel tokrat nekaj več težav v skupini. Upamo, da bomo tokrat napredovali mi. To bo najtežja ovira, ki smo jo lahko dobili, a če jo premagamo, gremo lahko tudi do konca," je dejal športni direktor Milana Umberto Gandini.

In kakšen je komentar žreba iz katalonske prestolnice? "Osebno sem zelo zadovoljen. Ne zato, ker bi bil žreb lahek, prav nasprotno. Vesel sem, ker je Milan ekipa, ki mi je bila vedno všeč in vedno sem rad igral v Milanu. Imajo izjemen stadion in prepričan sem, da bo dvoboj fantastičen. Lani smo izgubili državno prvenstvo in Ligo prvakov praktično v enem tednu. Tokrat smo sezono začeli zelo dobro in upamo, da bomo tako nadaljevali tudi v letu 2013," je glede srečanja z Milanom povedal kapetan Barcelone Carles Puyol.

Stari znanci

Bayern je v osmini finala že premagal Arsenal v sezoni 2004/05 (3:1, 0:1). V sezoni 2000/01 sta se ekipi pomerili tudi v drugem skupinskem delu. Dvoboj v Londonu se je končal z 2:2, Bavarci pa so v Münchnu zmagali z 1:0. "Menim, da smo v tem dvoboju rahli favoriti, a ne bomo jih podcenjevali. Arsenal se je v zadnjih mesecih nekajkrat znašel v krizi; to pokaže tudi pogled na lestvico Premier League. A vsekakor to ne bodo lahke tekme. Sam se že veselim dvobojev v Londonu in Münchnu," pa je izjavil predsednik Bayerna Karl Heinz Rummenigge.

Žreb je sicer bil delno delegiran. Srečati se niso mogle ekipe, ki so v predtekmovanju zasedle prvo mesto, ravno tako pa ne ekipe iz iste države. Prve tekme bodo na sporedu 12., 13., 19. in 20. februarja, povratne pa 5., 6., 12. in 13. marca. Na prvih tekmah bodo gostile ekipe, ki so v predtekmovanju zasedle drugo mesto.

Pari osmine finala:
Galatasaray – Schalke
Celtic – Juventus
Arsenal – Bayern München
Šahtar Donjeck – Borussia Dortmund
Milan – Barcelona
Real Madrid – Manchester United
Valencia – PSG
Porto – Malaga

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.