Šport > Nogomet
18 ogledov

Mou: Ligo je nemogoče osvojiti

jose mourinho Reuters
Trener madridskega Reala José Mourinho je po remiju proti Espanyolu priznal, da aktualni španski prvaki nimajo več realnih možnosti za osvojitev La Lige. Portugalec, ki se še nikoli ni znašel v takšnem položaju, je na tiskovni konferenci pohvalil igro Cristiana Ronalda.

jose mourinho | Avtor: Reuters Reuters
Real Madrid je v nedeljo presenetljivo remiziral z Espanyolom, po visoki zmagi Barcelone pa je José Mourinho priznal, da možnosti za preobrat ni več. ''Trinajst točk je prevelik zaostanek, a igrati moramo naprej. Ne smemo se obremenjevati s prvim, drugim ali tretjim mestom,'' je povedal Mourinho in nadaljeval: ''Še nikoli nisem bil v takšnem položaju, da bi izgubil toliko točk. Poskušali bomo karseda dobro zaključiti sezono. Borili se bomo za lovorike, a zmaga v ligi se zdi nemogoča.''

Portugalec je ob polčasu zamenjal Luko Modrića, ki je v začetku obračuna zatresel prečko Espanyola. ''V treh dneh je igral dve tekmi. Nisem ga želel zamenjati, saj si tega ni zaslužil. Menjal sem zaradi strateških razlogov,'' je povedal trener Reala, ki je pohvalil igro Cristiana Ronalda. ''Cristiano je odigral dobro tekmo, njegovi soigralci pa ne. Pristop je bil tokrat dober. Zmanjkalo nam je nekaj sreče. Za trud igralcev smo si zaslužili zmago, vendar smo zgrešili čiste priložnosti,'' je po tekmi razlagal Mourinho. Vprašanja, kakšno mnenje ima o zadetkih, ki jih Real prejme iz prekinitev, Portugalec ni želel komentirati. ''Ne želim odgovoriti. Vi, športni novinarji, lahko naredite analizo brez mojih besed.''

Casillas: Krivi smo vsi!

iker casillas | Avtor: EPA EPA
Vratar Reala Iker Casillas je po tekmi z Espanyolom komentiral: ''Dinamika ni v redu. V treh tekmah proti Valladolidu, Celti in Espanyolu smo prejeli šest zadetkov. Krivda je na vseh, ne samo na obrambi. Ne branijo le štirje branilci in vratar. Branimo vsi,'' je povedal Španec.

''Razočarani smo. Poskusili bomo pridobiti motivacijo, da zmanjšamo razliko. La Liga je zelo zapletena. Izgubili smo spoštovanje, ki smo si ga pridobili v lanski sezoni,'' je dodal Casillas.

Komentarjev 1
  • McClain 13:10 20.december 2012.

    Na zacetku sezone pa: "Letos bomo osvojili vse!" Ha, ha, ha...