Šport > Nogomet
29 ogledov

''Mourinho, radi te imamo''

lionel messi EPA
Barcelona je z zmago proti Atléticu Madridu prednost na lestvici španske nogometne lige povišala na devet točk, medtem ko Real Madrid zaostaja že debelih trinajst točk. Govorice o odhodu Joséja Mourinha se stopnjujejo, katalonski navijači pa Portugalcu sporočajo: ''Mourinho, radi te imamo. Mourinho, ostani.''

V 16. kolu španske nogometne lige je Barcelone doma nadigrala Atlético Madrid in najbližjemu zasledovalcu pobegnila na devet točk razlike. Veliko slabše se je godilo Realu Madridu, ki je na Santiagu Bernabéu remiziral z Espanyolom. Galaktiki so z novim spodrsljajem izničili vse možnosti za ubranitev lanskoletnega naslova, Barçini navijači pa Joséja Mourinha pozivajo, naj ostane v Madridu.

radamel falcao | Avtor: EPA EPA
Rekordni izkupiček katalonskega velikana, ki je v šestnajstih kolih zabeležil petnajst zmag in en neodločen izid, nasprotnike spravlja v obup. Vse kaže, da je španska La Liga že decembra dobila svojega zmagovalca. Atlético je na Camp Nou odigral izjemni prvi polčas, na koncu pa ostal praznih rok. Stotisočglava množiča se je med tekmo posmehovala Joséju Mourinhu. ''Mourinho, radi te imamo. Mourinho, ostani,'' je odmevalo na Camp Nou.

Atlético je obračun odlično začel, ko je s prvim golom na tekmi zablestel Radamel Falcao. Kolumbijec je nekaj minut prej zatresel prečko, Madridčani pa so v prvem polčasu prikazali boljšo predstavo od Kataloncev. Varovanci Tita Vilanove so rezultat spreobrnili še pred prvim sodniškim piskom - najprej je zadel Adriano, pred koncem prvega polčasa pa še Sergio Busquets. Zgodba Atlética se je na tem mestu tudi končala. V drugem polčasu je dvakrat zabil še Lionel Messi in Barça je z visoko zmago potrdila nesporni primat v španski nogometni ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice