Šport > Nogomet
40 ogledov

Abidalova prihodnost bo jasna v torek

Vilanova Abidal Adriano Fabregas Thiago Alcantara Barcelona Valladolid Liga BBVA Reuters
Branilec Barcelone Éric Abidal, ki se je aprila vrnil na zelenice po uspešni presaditvi jeter, bo končno dobil odgovor katalonskega kluba, kaj lahko pričakuje v prihodnji sezoni. Abidal se bo z delodajalci sestal v torek, pogovarjali pa se bodo o njegovi prihodnosti.

Francoski branilec Éric Abidal se je aprila vrnil v prvo ekipo Barcelone, ko je v 71. minuti tekme proti Mallorci zamenjal Gerarda Piquéja. Francoz je novo priložnost dobil že na naslednji tekmi proti Levanteju, kjer mu je trener Tito Vilanova namenil polnih 90 minut.

Abidal je lani uspešno prestal presaditev jeter, po vrnitvi na zelenice pa je razkril, da bi rad igral vsaj še leto ali dve. V taboru Barcelone so o prihodnosti branilca vztrajno molčali, Abidal pa bo vse odgovore dobil v torek, ko se bo sestal z vodstvom kluba. Na sestanku bodo prisotni podpredsednik Josep María Bartomeu, direktor David Venditelli, Abdial in njegov agent.

Dogovor med obema stranema bodo obelodanili na tiskovni konferenci, ki bo na sporedu enkrat prihodnji teden. Španski portal Marca.com piše, da so Abidalove možnosti zelo majhne, saj mu je Barça že ponudila vlogo ambasadorja kluba, ki jo je zavrnil.

Santos zavrnil Barçino ponudbo

Pod vprašajem pa ostaja tudi prihodnost Brazilca Neymarja, ki bo očitno še nekaj časa ostal v Santosu. Brazilski nogometni klub je namreč zavrnil ponudbo Kataloncev v višini 22 milijonov evrov, kar znaša eno tretjino predvidene odkupne klavzule.

Barça je sprva ponudila 17 milijonov, nato pa svojo ponudbo še zvišala, a vseeno (za zdaj!) ostala praznih rok. ''Santos je pregledal ponudbo, ki ni bila v našem interesu. Prejeli smo samo eno ponudbo, vendar komite meni, da ni zadovoljiva. Neymar bo ostal v ekipi, s katero ima sklenjeno pogodbo do leta 2014,'' je povedal podpredsednik kluba Odilio Rodriguez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.