Šport > Nogomet
363 ogledov

AC Milan s pritožbo nad Čeferinovo odločitev

AC Milan Epa
Nogometni prvoligaš iz Milana se ni sprijaznil s sankcijami, ki mu jih je namenila Uefa.

Italijanski nogometni prvoligaš AC Milan se je pritožil na arbitražno športno razsodišče (Cas) v Lozani za sankcije, ki jih je proti njemu uvedla Evropska nogometna zveza (Uefa) zaradi nespoštovanja finančnega "fair playa".

Real Madrid Revolucija Šport Sprememba bizarnega nogometnega pravila, uvedba dveh novih

Uefa je pred dnevi AC Milanu zagrozila s prepovedjo nastopanja v evropskih tekmovanjih, če ne bo upošteval finančnega fair playa. Milančani imajo do 30. junija 2021 čas, da finančne zadeve spravijo v red, sicer bodo brez Evrope ostali ali za sezono 2022/23 ali 2023/24.

Uefa je odločitev razkrila javnosti dan po izpadu AC Milana iz Lige Evropa. Italijani so ob tem ostali tudi brez 12 milijonov evrov, ki so si jih prislužili z igranjem v Ligi Evropa.

Evropska nogometna zveza je Milanu zagrozila še, da bo v sezonah 2019/20 in 2020/21 lahko nastopal le z 21 članskimi nogometaši v evropskih tekmovanjih.

Uefa je Milan zaradi kršenja finančnega fair playa že kaznovala s prepovedjo nastopanja v evropskih tekmovanjih leta 2017, a se je italijanski velika pritožil na Mednarodno športno razsodišče in s pritožbo uspel.

slovenija 09.09.2010 televizija, digitalni sprejemnik, prehod na digitalni signa FIFA Šport Mundial v živo gledala več kot polovica Zemljanov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.