Šport > Nogomet
3231 ogledov

Sprememba bizarnega nogometnega pravila, uvedba dveh novih

Real Madrid
Na Svetovnem klubskem prvenstvu se prvič testirajo nova nogometna pravila.

Svetovno klubsko nogometno prvenstvo v Abu Dhabiju, ki se bo danes zaključilo z obračunom med Real Madridom in Al Ainom, si bomo ljubitelji nogometa lahko zapomnili tudi po najavi sprememb nogometnih pravil.

Al Ain Presenečenje Šport Presenetljiv finalist Svetovnega klubskega prvenstva

UEFA in FIFA v Abu Dhabiju namreč preizkušata nova pravila, po katerih se naj bi igralo v bližnji prihodnosti. Med drugim se preizkuša ukinitev enega izmed najbolj bizarnih nogometnih pravil, ki nogometašem prepoveduje vstop v kazenski prostor in stik z žogo pri izvajanju gol-avta, dokler ga žoga ne zapusti.

Novo pravilo še naprej ne bo dovolilo vstop v kazenski prostor do same izvedbe gol-avta, nato pa bo igralcu dovoljen vstop v kazenski prostor, še preden bi ga žoga zapustila, tako da bodo napadalci po novem lahko presekali krajše vratarjeve podaje.

Prav tako se na Svetovnem klubskem prvenstvu preizkušata dve novi pravili. Prvo se tiče menjave igralca, druga pa suspenza po rdečem kartonu.

Nogometašem pri menjavah po novem ne bo več potrebno zapustiti igrišča na sredini, kjer jih čaka njihova zamenjava, temveč tam kjer jim je v trenutku najbližje. Tako se naj bi preprečilo zavlačevanje pri menjavah. Kar pa se tiče rdečih kartonov, bo po novem prepoved nastopa na naslednji tekmi veljalo za katerokoli tekmovanje, ne zgolj za tekmovanja pod okriljem iste nogometne zveze.

Vse te spremembe nogometnih pravil naj bi obe krovni nogometni organizaciji potrdili v marcu naslednje leto.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 07:47 24.december 2018.

    Kaj pa odnos sodnik igralec in obratno ? Kaj vse si dovolijo igralci ? Pravilo je jasno in velja že od kar so ga uvedli ! Ob prekršku sodnik ustavi igro in pozove igralca ,ki je dolžan pristopiti k sodniku ...prikaži večku na razdalji enega koraka ga poslušat in sprejet kazen . Danes pa sodniki tečejo za kršiteljem ,ki se jim skrivajo med igralci .......to bi morali na FIFI že zdavnaj urediti.

Sorodne novice