Šport > Nogomet
159 ogledov

Presenetljiv finalist Svetovnega klubskega prvenstva

Al Ain Epa
Al Ain presenetljivo v finalu klubskega SP.

Nogometaši Al Aina so prvi finalisti klubskega svetovnega prvenstva v Združenih arabskih emiratih. Gostitelji turnirja so v Al Ainu v prvem polfinalu po enajstmetrovkah premagali argentinski River Plate s 3:2 (2:2, 2:1). Al Ain se bo v sobotnem finalu pomeril z zmagovalcem sredinega polfinala med Realom iz Madrida in Kashimo Antlers.

Gostitelji so dobro začeli in zadeli že po prvem kotu, ki ga je z desne strani izvedel Ahmad Barman, zadetek pa so nato pripisali Marcusu Bergu. V 11. minuti so Argentinci izenačili, najprej je dvakrat branil Khalid Eisa, nato pa ga je iz bližine ugnal Rafael Borre.

Ta se je med strelce vpisal tudi v 16. minuti, ko je malce z desne unovčil podajo Gonzala Martineza. V 26. minuti so domači nevarno merili prek Husseina El Shahata, malce pozneje neuspešno zahtevali še najstrožjo kazen, v 45. minuti pa je El Shahat celo zadel, a so sodniki dosodili prepovedan položaj.

Zato pa so domači izenačili v 51. minuti, ko je malce z leve zadel Caio. V 69. minuti je imel River na voljo najstrožjo kazen, Martinez pa je žogo poslal v prečko. Sledil je podaljšek, v katerem ni prišlo do odločitve, pri streljanju enajstmetrovk pa so bili uspešnejši arabski nogometaši. Odločilno, peto enajstmetrovko je pri Argentincih zgrešil Enzo Perez.

Al Ain, ki ga vodi Hrvat Zoran Mamić, je sicer v četrtfinalu s 3:0 premagal Esperance de Tunis s 3:0 (2:0), Kashima Antlers pa s 3:2 (0:1) mehiško Guadalajaro.

V današnji tekmi za peto mesto pa je po enajstmetrovkah Esperance de Tunis premagal Guadalajaro. Mehičani so sicer povedli v peti minuti, ko je z bele točke zadel Walter Sandoval, izenačil pa je Youcef Belaili v 38. minuti, ko je prav tako unovčil najstrožjo kazen. Esperance, ki je tekmo končal z dvema igralcema manj, je nato pri izvajanju enajstmetrovk zadel šest od osmih, Mehičani pa pet od osmih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice