Šport > Nogomet
64 ogledov

Afriška legenda se je prebudila iz kome

Rigobert Song Profimedias
Nekdanji kapetan kamerunske nogometne reprezentance in zvezdnik angleškega prvoligaša Liverpoola Rigobert Song se je prebudil iz kome.

Potem ko je bil dva dni v kritičnem stanju, saj je zdaj 40-letni Rigobert Song v nedeljo na domu utrpel možgansko kap, danes britanski BBC poroča, da se je že prebudil.

Songa so po nesrečnem dogodku nemudoma prepeljali v urgentni center bolnišnice v Yaoundeju, kjer se je boril za življenje. Zdaj naj bi ga na nadaljnje zdravljenje prepeljali v Francijo.

"Prebudil se je iz kome in odklopili smo mu lahko tudi kisik. Povišan krvni tlak se je normaliziral, možganska oteklina je pod nadzorom. Zdaj urejamo vse potrebno, da ga z letalom prepeljemo v Francijo na nadaljnje zdravljenje," je za BBC povedal direktor lokalne bolnišnice Louis Joss Bitang A Mafok.

Nekdanji kapetan levov je igral na osmih afriških prvenstvih (od 1996 do 2010) ter kot prvi Afričan tudi na štirih svetovnih prvenstvih (1994, 1998, 2002, 2010), skupaj pa je obrambni igralec za Kamerun zbral 137 nastopov. V karieri je med drugim igral tudi za angleška Liverpool in West Ham.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.