Šport > Nogomet
1 ogledov

Igralec Barcelone z 10 brati in 17 sestrami

alex song barcelona grb prihod podpis pogodbe prestop Reuters
Novi kamerunski nogometaš Barcelone Alex Song, ki je podpisal petletno pogodbo, ima zanimivo družino in preteklost. Nekateri dvomijo o upravičenosti njegovega nakupa.

V Barceloni so pozdravili Alexa Songa, ki pa ne bo mogel nositi svoje srečne številke 17 kot v Arsenalu. Ta namreč že krasi dres Pedra Rodrigueza. Zanimiva je družinska zgodba Kamerunca, ki ima kar 10 bratov in 17 sester. Oče mu je sicer umrl pri treh letih, nekakšen drugi oče – kliče pa ga stric – je Alexu postal bratranec Rigobert, 137-kratni kamerunski reprezentant, ki je imel velik vpliv na njegovo kariero.

 • Uradno: Song odhaja v Barcelono
 • Casillas: "Čas za maščevanje"
 • Jezni Ronaldo: "Nisem še v pravi formi"

 • david villa vrnitev | Avtor: Reuters Reuters
  Ta pa ni minila brez incidentov. Pred časom je odklonil rokovanje z reprezentančnim soigralcem Samuelom Eto'ojem, za kar si je prislužil kazen 1500 evrov. Vendar se bržkone ni preveč sekiral, saj se je v javnosti večkrat pohvalil z veliko londonsko hišo in osupljivim voznim parkom. Ni pa malo skeptikov, ki menijo, da se Kamerunec ne bo izkazal za najboljši nakup. Med očitki se je znašla tudi (ne)disciplina v igri. Ter njegova cena – ali je vredno plačati 19 milijonov evrov za sedenje na klopi?

  Barcelonin napadalec David Villa je bil po zmagi nad Sociedadom (5:1) ganjen. Po osmih mesecih bolniškega dopusta se je namreč v La Ligo vrnil z zadetkom in majico, posvečeno družini – Brez vas mi ne bi uspelo. "Preživljal sem težke čase, lepo se je vrniti. Z radostjo povem, da je poškodba zame preteklost. Pet tednov vadim na najvišji ravni, bom pa potreboval še nekaj časa, da bom pripravljen za več minut," je dejal najboljši strelec Španije vseh časov, ki je zelo hvaležen navijačem za topel odziv.

   

  Komentarjev 1
  • chrispaul 18:02 20.avgust 2012.

   pa briga me kolk bratov pa sester ma, važno da je dober!!