Šport > Nogomet
19 ogledov

Pepe po silovitem trku brez spomina

real madrid valencia higuain
1/12
Reuters
Real je na uvodu v ligaško sezono remiziral z Valencio (1:1), potem ko ni uspel unovčiti pobude v drugem polčasu. Šokantna tekma v Bilbau, kjer je Betis zapravil prednost treh golov, a na koncu vseeno slavil. Barcelona je že v prve četrt ure zabila tri gole in odločila tekmo.
Barcelona je vse dvome o zmagovalcu razblinila že v prvem polčasu, ki ga je dobila s 4:1. Prvi zadetek je dosegel kapetan Carles Puyol že v četrti minuti, potem ko je z glavo zabil po predložku Xavija iz kota. Sociedad je hitro vrnil udarec, po slabi postavitvi domače obrambe se je Chori Castro znašel sam pred Victorjem Valdezom in ga brez težav premagal. To pa je očitno le razjezilo nogometaše katalonskega ponosa. Že v enajsti minuti je Leo Messi sprva slabo ustavil žogo v kazenskem prostoru gostov, a mu jo je Pedro Rodriguez hitro vrnil, mali Argentinec pa je nato opravil z obrambo Sociedada in neubranljivo zadel. Tudi za 3:1 je bil zaslužen Messi, ki je v gol preusmeril oster predložek Cristiana Tella. Slednji je bil podajalec tudi pri četrtem golu Barce, ki je padel v 41. minuti, ko je lepo kombinacijo domačih z zadetkom dokončal Pedro.

V prvem delu drugega polčasa je tempo igre močno upadel, Barcelona je zlahka nadzorovala potek srečanja in zadrževala žogo s svojo prepoznavno igro kratkih podaj. V končnici dvoboja je v igro vstopil tudi David Villa, ki je izpustil velik del lanske sezone, zamenjal je strelca četrtega gola, Pedra Rodrigueza. Ni potreboval veliko časa, da se je vpisal med strelce. Po samostojnem prodoru Andresa Inieste, ki je zavrnil žogo na rob petmeterskega prostora, je Villa sprožil iz prve in dosegel še peti gol Barcelone. Sociedad je sicer poizkušal, še naprej je, če se je za to ponudila možnost, pritiskal na zadnjo linijo Barcelone, a do resnih priložnosti za vrnitev v igro ni prišel.

real valencia cristiano | Avtor: Reuters Reuters
Valencia spet do remija v Madridu

Madridski Real ligaške sezone ni začel po načrtih, saj je na stadionu Santiago Bernabeu le remiziral z Valencio (1:1). "Netopirji" so v Madridu remizirali tudi v lanski sezoni (0:0). Madrid je začel silovito, si prek Cristiana Ronalda in Angela Di Marie hitro pripravil dve priložnosti, nato pa tudi povedel, zadel je Gonzalo Higuain, ki je zadel po neuspešno nastavljeni "offside" zanki gostov, ko je v mrežo pospravil šele drugi odbitek. A so gostje izenačili že pred odhodom na odmor, po predložku Tina Coste iz prostega strela sta se v skoku drug v drugega zaletela Pepe in Iker Casillas, kar je izkoristil Jonas in z glavo zadel prazen gol. Brazilski branilec je po tekmi moral v bolnišnico in tam tudi ostal čez noč, a naj ne bi šlo za resnejšo poškodbo glave, kljub temu pa ga najbrž ne bo na prvi tekmi španskega superpokala z Barcelono, ki bo v četrtek na Camp Nou. "Tiste akcije se sploh ne spominjam, le da sem šel na žogo, vse ostalo pa je le tema. Škoda, res je poceni prejeti zadetek iz prekinitve," je po tekmi, kljub vsemu, Pepe imel v mislih usodo svoje ekipe.

Drugi polčas je minil v znamenju napadov Reala, Valencia se je, predvsem v zadnje pol ure, samo branila. Beli balet si je ustvaril kar nekaj obetavnih situacij, a se je izkazal tudi vratar "netopirjev" Diego Alves. Higuain je z glavo zadel tudi prečko. Kljub vsemu pa je točka Valencie več kot zaslužena, saj so izkoristili pasivnost, ki jo je Real pokazal po vodstvu, v drugem delu pa so z zvrhano mero borbenosti prišli do zlata vredne točke.

fabrice olinga malaga | Avtor: EPA EPA
Mladoletni Kamerunec osrečil Malago

Malaga je na gostovanju pri Celti po zaslugi še ne polnoletnega Kamerunca prišla do treh točk. Odločitev o zmagovalcu je padla v 84. minuti, Olinga je na igrišče v premiernem ligaškem nastopu vstopil kot zamenjava v 58. minuti ter se že po 26 minutah na igrišču vpisal v nogometne anale.

Olinga je 191 dni mlajši od nogometaša Athletica Bilbaa Ikerja Muniaina, ki je držal prejšnji rekord najmlajšega strelca primere division. Z najstniškim debitantom Olingo je dobil potrditev tudi trener Malage Manuel Pellegrini, ki je bil tarča ostrih kritik zaradi poletne (raz)prodaje najboljših igralcev. "Nikakor se ne strinjam s kritikami, da nam manjka izkušenih kadrov v moštvu. Z debijem Olinge nisem nameraval poslati takšnega sporočila. Gre zgolj za to, da želim ponuditi priložnost za dokazovanje tudi mlajšim igralcem, med njimi bi rad še omenil Portilla in Juanmija, ki si želijo nogometnih izkušenj v prvenstvu," je dejal strateg Malage, ki je presodil, da je bila tekma proti povratniku v špansko prvo nogometno ligo iz Viga prava priložnost za nabiranje izkušenj obetavnega nogometaša.

Tri točke je na tekmi prvega kola osvojila Sevilla, ki je z 2:1 premagala Getafe. Uspešni so bili tudi nogometaši Mallorce, ki so prav tako z 2:1 ugnali Espanyol.

La Liga, 1. kolo:

Barcelona : Real Sociedad  5:1 (4:1)
Puyol (4), Messi (11,15), Pedro (41), Villa (84); Chori Castro (9)

Real Madrid : Valencia  1:1 (1:1)
Higuain (10); Jonas (42)

Athletic : Betis  3:5 (0:3)
De Marcos (48), San Jose (67,77); Ruben Castro (7), Jorge Molina (26,86), Benat (31), Pozuelo (79)

Celta : Malaga 0:1
Fabrice (84)

Sevilla : Getafe 2:1
Fazio (34), Negredo (38/11-m), Alexis (50)

Mallorca : Espanyol 2:1
Hemed (2, 85), Wakaso (5)

Levante : Atletico Madrid 1:1 (1:1)
El Zhar (5); Turan (21)

Deportivo : Osasuna 2:0 (0:0)
Riki (53), Oliveira (90)

Rayo Vallencano : Granada 1:0 (0:0)
Trashorras (90)

Ob 23.00:
Real Zaragoza - Valladolid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.