Šport > Nogomet
28 ogledov

Vragi v drugem polčasu povozili Tottenham

Welbeck
1/22
Reuters
Arsenal je v drugem kolu Premier League proti Liverpoolu doživel prvi domači poraz po 11 letih. QPR je dosegel prvo zmago po vrnitvi v elito, Chelsea je v zaključku tekme rešil Florent Malouda. V dvoboju za vrh lestvice je Manchester City s 3:2 premagal Bolton. Manchester United v drugem polčasu nadigral Tottenham in slavil s 3:0.

Ob Wolverhamptonu in Manchester Cityju se s popolnim izkupičkom po dveh kolih Premier League lahko pohvalijo le še nogometaši Manchester Uniteda. Rdeči vragi so do druge zmage na drugi tekmi letošnjega prvenstva prišli po zaslugi odličnega drugega polčasa, ko so Tottenhamu zabili prav vse tri zadetke za zmago s 3:0. Alex Ferguson je na igrišče poslal nekoliko pomlajeno zasedbo, ki pa je povsem upravičila njegovo zaupanje.

Gledalci na Old Traffordu v prvem polčasu niso videli zadetkov, v drugem pa so lahko uživali v odlični predstavi svojih ljubljencev. Šov rdečih vragov je v 61. minuti z zadetkom z glavo začel Danny Welbeck. Mladi in nadarjeni nogometaš je sodeloval tudi pri drugem zadetku svojega moštva, ki je bil prava mala mojstrovina. V 76. minuti je Anderson dobil žogo na robu kazenskega prostora in jo podal do Welbecka, ki mu jo je vrnil s peto, tako da jo je Brazilec le še porinil mimo nemočnega Brada Friedla. Zadnji žebelj v krsto Londončanov je tri minute pred koncem rednega dela s sijajnim zadetkom z glavo zabil Wayne Rooney. Rdeči vragi so z novimi tremi točkami skočili na drugo mesto, tik za mestne tekmece iz vrsta Cityja, ki so na prvem mestu zgolj zaradi boljše razlike v zadetkih.

City do druge zmage

Kot prva ekipa z drugo zmago v sezoni se je Wolverhampton (2:0 nad Fulhamom) v nedeljo popoldne prebil na prvo mesto prvenstvene lestvice. Wolvesi so prvič po letu 1979 zmagali uvodni dve tekmi sezone. A na vodilnem mestu so ostali le tri ure, saj je Manchester City v obračunu ekip, ki sta bili pred začetkom tega kola na vrhu razpredelnice, s 3:2 premagal Bolton. Najbogatejši nogometni klub na svetu je tako v dveh tekmah zabil že sedem golov in s šestimi točkami povedel. Res impresiven začetek za manj priljubljeno ekipo iz Manchestra. Sergio Aguero, ki je ob debiju zabil dva gola, tokrat ni zadel, je pa začel v prvi enajsterici, nakar je v 68. minuti na zelenici mesto odstopil Carlosu Tevezu, na katerega očitno trener Roberto Mancini še računa, pa čeprav se že več tednov govori o njegovem odhodu. City je povedel z dvema zadetkoma z razdalje, ki sta ju dosegla David Silva in Gareth Barry, tik pred odmorom je na 1:2 znižal Ivan Klasnić. Zmagovalca je odločil Edin Džeko.

Redsi po 11 letih zmagali pri Arsenalu

Prvi veliki derbi sezone sta v soboto odigrala Arsenal in Liverpool. Slednji so prvič po 11 letih slavili na stadionu topničarjev. Domači niso pokazali veliko od svoje prepoznave igre številnih podaj, odsotnost Cesca Fabregasa se še kako pozna. Če ne bi imeli odličnega vratarja Wojciecha Szczesnyja, bi Andy Carroll in Charlie Adam zadela že v prvem polčasu. Potek tekme z malo priložnosti se je povsem spremenil v 70. minuti, ko je Emmanuel Frimpong (v začetku sezone eden njihovih najboljših) po nevarnem startu na Lucasa dobil rdeči karton. Redsi so nato zaigrali zelo onapadalno in v 78. minuti prišli do vodstva. Z nekaj smole je po strelu Luisa Suareza žogo v svoj gol odbil Aaron Ramsay. V 90. minuti je žebelj v Arsenalovo krsto zabil prav Suarez (2:0), ki se je vnovič izkazal za odličnega duta s klopi. Ne le poraz, četo Arsena Wengerja lahko boli tudi poškodba Laurenta Koscielnyja (tako je moral po četrt ure igre v obrambo poslati 18-letnega Miquela Ponsa) - že pred tekmo so bili zaradi poškodb odpisani Johan Djourou, Kieran Gibbs in Jack Wilshere. Francoz ima tako razredčeno vrsto, da je moral ob kaznovanih Gervinhu in Alexu Songu v igro poslati celo Samirja Nasrija, ki naj bi v kratkem zapustil klub. Topničarji še nikdar niso sezone začeli brez zadetka na uvodnih dveh tekmah.

Malouda rešil Chelsea

Florent Malouda je v zaključku tekme rešil tri točke londonskega Chelseaja (2:1), potem ko so modri že v četrti minuti zaostajali z 0:1. Bila je to šlamparija Alexa, ki je v obrambi izgubil žogo, nakar Shaneu Longu ni bilo težko premagati nepripravljenega vratarja Hilaria (Petr Čech bo zaradi poškodbe odsoten mesec dni). Chelsea je bil v nadaljevanju tekme boljši nasprotnik, a je zadel šele v 53. minuti, ko se je po strelu Nicolasa Anelkaja žogo v gol odbila z nekaj pomoči branilca Jonasa Olssona.

Premier League, 2. kolo:

Sunderland : Newcastle United 0:1 (0:0)
R. Taylor (62)

Arsenal : Liverpool 0:2 (0:0)
Ramsey (78/a.g.), Suarez (90)
RK: Frimpong (70, Arsenal)

Aston Villa : Blackburn 3:1 (2:0)
Agbonlahor (12), Heskey (25), Bent (68); Pedersen (52)

Everton : Queens Park Rangers 0:1 (0:1)
Smith (31)

Swansea City : Wigan Athletic 0:0
Watson (Wigan) je v 73. minuti zapravil 11-metrovko

Chelsea : West Bromwich Albion 2:1 (0:1)
Anelka (53), Malouda (83); Long (4)

Norwich City : Stoke City 1:1 (1:0)
De Laet (37); Jones (90)
RK: Barnett (63)
Walters (Stoke) je v 65. minuti zapravil 11-metrovko.

Wolverhampton Wanderers : Fulham 2:0 (2:0)
Doyle (42), Jarvis (45)

Bolton Wanderers : Manchester City 2:3 (1:2)
Klasnić (39), Davies (63), Silva (26), Barry (38), Džeko (47)

Manchester United : Tottenham 3:0 (0:0)
Welbeck (61), Anderson (76), Rooney (87)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.