Šport > Nogomet
33 ogledov

Agüero : ''Sodniki so strožji do tujcev''

Aguero Agüero Manchester City Manchester United Etihad pokal FA EPA
Napadalec Manchester Cityja Sergio Agüero je namignil, da sodniki v angleški premier ligi favorizirajo domače nogometaše. Meščani so v šestem kolu premagali Fulham, v taboru sinjemodrih pa niso zadovoljni z enajstmetrovko, ki jo je nasprotnikom dosodil sodnik.

Aguero Agüero Manchester City Liverpool Premier League Anglija angleška liga prv | Avtor: EPA EPA
Na premierligaški tekmi med Fulhamom in Manchester Cityjem so z 2:1 slavili meščani. Zadetek je v 43. minuti prispeval tudi Agüero. Argentinec in trener Roberto Mancini sta prepričana, da je bila enajstmetrovka, ki jo je v gol za Fulham pretvoril Petrić, dosojena nepravilno. Agüero je zatrdil, da sodniki nogometaše drugih narodnosti namerno kaznujejo strožje. ''Poskušam se izogibati težav s sodniki. Vedno se bodo pojavile napake in odločitev na tekmi proti Fulhamu je bila napačna, vendar to se lahko zgodi na vsaki takmi. Vse, kar lahko naredimo, je, da nam ne pride do živega in naprej igramo našo igro,'' je povedal Argentinec.

Na vprašanje, ali se tujim igralcem godi slabše kot angleškim, je Agüero povedal: ''Da, vedno. Tako je povsod. Domači igralci imajo manjše privilegije, ampak to je normalno. Mi igramo igro, naloga sodnika pa je, da ugotovi, kdo ga poskuša prelisičiti. V Angliji skoraj polovica nogometašev prihaja iz tujine, zato ni prav, da bi bili nekateri deležni drugačnega sojenja,'' je zaključil nogometaš Manchester Cityja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.