Šport > Nogomet
15 ogledov

Alarm za Barço: ''Nisem še nared''

lionel messi Reuters
Reprezentanca Argentine je na kvalifikacijski tekmi za SP 2014 iztržila remi proti Kolumbiji (0:0), prvi zvezdnik ekipe Lionel Messi pa je po tekmi priznal, da še vedno ni povsem okreval po poškodbi stegenske mišice, ki jo je staknil v četrtfinalu Lige prvakov.

Lionel Messi je kvalifikacijsko tekmo za Svetovno prvenstvo 2014 med Argentino in Kolumbijo začel s klopi, saj ima napadalec Barcelone še vedno težave s fizično pripravljenostjo. ''Nisem še povsem nared. V zadnjih dveh mesecih nisem igral veliko nogometa, zato sva se s trenerjem odločila, da je najbolje, da v igro vstopim v drugem polčasu,'' je povedal Messi in nadaljeval: ''Potrebujem igralni čas. Seveda bi si želel zmagati. Mislim, da smo bili boljši, čeprav smo igrali proti odlični ekipi. Ni nam bilo usojeno.''

Messi je moral zaradi poškodbe stegenske mišice manjkati na zadnjih tekmah španske nogometne lige, kljub temu pa s 46 doseženimi goli ostal trdo zasidran na prvem mestu najboljših strelcev La Lige. Vrnitev na nogometne zelenice je lahko za telo zelo obremenjujoča. ''V redu sem, vendar nisem vedel, kako se bodo odzvale noge. Trening ni isto kot tekma. Okreval sem po poškodbi, a ne vem, če bom začel proti Ekvadorju,'' je dodal 25-letnik.

Messija so v prvem polčasu na zelenici pogrešali tako gledalci kot nogometaši Argentine. ''Vidi se, ko Messija ni na igrišču. Tudi brez njega moramo poskusiti igrati dobro,'' je povedal Sergio Agüero, Javier Mascherano pa je dodal: ''Pogrešali smo Messija. Zaradi tega je najboljši na svetu.''

V Barceloni niso navdušeni, da Messi z igranjem za reprezentanco tvega novo poškodbo, toda Argentinec ostaja zvest domači izbrani vrsti. ''Dokazal je svojo ljubezen do države,'' je povedal selektor Alejandro Sabella.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.