Šport > Nogomet
51 ogledov

Čefetrin: En dan sem Platinijeva, naslednji ruska lutka

Ta hip za predsednika NZS najbolje kotira Aleksander Čeferin. (Foto: Dejan Mijov Žurnal24 main
Slovenski kandidat za predsednika pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) Aleksander Čeferin in njegov nizozemski protikandidat Michael van Praag se mudita na Danskem, kjer predstavljata svoj predvolilni program.

Prvi mož Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je danes znova zavrnil očitke, da se skuša z zakulisnimi igrami dokopati do položaja prvega moža Uefe.

"En dan sem Platinijeva lutka, naslednji Infantinova, tretji dan ruska, četrti pa, recimo, italijanska," je v zvezi z nekaterimi očitki glede svoje kandidature danes v Koebenhavnu dejal Čeferin. Dodal je: "Nekateri mediji težko razumejo mojo predsedniško kandidaturo, predvsem pa to, da gre za neodvisno osebo iz majhne Slovenije. A verjemite mi, da sem povsem neodvisen kandidat."

Boj za prvega moža nogometa na stari celini je postal v zadnjem obdobju vse bolj umazan. Na Norveškem so se na račun favorita v boju za predsedniški položaj, Čeferina, pojavili očitki, da je skandinavskim zvezam v zameno za podporo pri glasovanju obljubil pripravo evropskega prvenstva v nogometu oziroma celo položaje v Uefi.

Čeferin je očitke odločno zavrnil in za MMC RTV Slovenija dejal: "Nikoli nikomur nisem obljubil prvenstva, to je čista laž. Predsednik Uefe niti nima možnosti, da bi komur koli obljubljal organizacijo evropskega prvenstva. Organizatorja potrdijo organi Uefe. Tudi možnosti in pristojnosti izbora članov izvršilnega odbora predsednik Uefe nima. Člane izvršnega odbora izvoli kongres."

Manjkajo mu še štiri države

Volilni kongres Uefe bo 14. septembra v Atenah. Uefa ima 55 članic, kar pomeni, da bo izvoljen kandidat s podporo vsaj 28 članic.

Čeferina je doslej javno podprlo 24 zvez, nazadnje Azerbajdžan in Poljska, med Čeferinovimi podporniki so tudi velesile Francija, Nemčija, Italija in Rusija ter vse sosedske države.

 
Komentarjev 3
  • fritolin 19:20 08.september 2016.

    Vem da bo tezko glede na napisano da bi trezno razmislil.....Mene najbolj zanima zakaj, ce te boli tista tvoja malenkost sploh komentiras novico za katero te boli.....Fousija ?

  • Žvižgač 19:17 08.september 2016.

    Jaz pa mislim, da bi morali biti ponosni na človeka, ki je pridobil podporo za tako funkcijo iz tako majhne in ekonomsko nepomembne države v nogometnem smislu. Je sposoben človek, ki je tudi slovenskemu pravosodju pokazal njihovo nesposobnost in nezainteresiranost ...prikaži več po pravičnem sojenju. Bi rekel naš kandidat za zvok na Garminu; kapo dol.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 18:56 08.september 2016.

    Če trezno razmislim o temle,me boli džoko za Čefurina,zarad mene je lahko predsednik UEFE tut papež Frančišek,saj otročičkojebci spet rabjo ojrote za njihovo razkošje,una svetnica je pa že zdavnej pokojna in ne more več doniranih ojrotov pošiljat v Vatikan