Šport > Nogomet
51 ogledov

Ali je Skomina res oškodoval Olimpijo?

olimpija maribor Youtube
Večni derbi med Mariborom in Olimpijo je zaznamovala domnevno sporna 11-metrovka, s katero so vijoličasti prišli do izenačenja. Je glavni sodnik Damir Skomina naredil napako?

Maribor je na tekmi 33. kroga Prve Lige TS po preobratu premagal Olimpijo in se po številu točk izenačil s svojim večnim rivalom. Ljubljančani so povedli z golom Roka Kronavetra, z bele točke pa je za izenačenje poskrbel Milivoje Novaković. Glavni sodnik je na belo točko pokazal po tem, ko je Dejan Kelhar z roko blokiral strel Dareta Vršiča.

Po tekmi se je razplamtela polemika, ali je Kelhar z roko igral pred ali na črti kazenskega prostora. Skomina se je odločil za najstrožjo kazen, njegovo odločitev pa sta podprla tudi Mile Ačimović in Petar Stojanović, saj je črta, kjer je po mnenju delivca pravice prišlo do kontakta, del kazenskega prostora.

Nekateri so mnenja, da bi moral najprepoznavnejši slovenski delivec pravice dosoditi prosti strel, večina pa se nagiba k temu, da je bila njegova odločitev pravilna. Presodite sami.

Igra z roko pri 2:12

Komentarjev 15
  • mihatirs 10:10 09.maj 2016.

    Glede na to da je bil Radovič+še dva iz Olimpije ob 7:00 zjutraj po derbiju v diskoteki 12ka, majo fantje zgleda še dost kondicije!!!

  • JackD 20:15 08.maj 2016.

    Sem bil na štadionu in sem sedel točno v liniji kazenskega prostora. Lepo se je videlo, da je bil Kelhar kake pol metra izven kazenskega prostora. Tako da tu je bila napaka stranskega sodnika. Vseeno pa je tekmo zapravil Vanoli. ...prikaži več Ne vem kak idiot gre po polčasu, ko so nasprotnika enostavno deklasirali, igrati bunker. Poleg tega je v igri pustil Radovića, ki je že v 30. minuti komaj tekel, iz igre pa povlekel Elekeja.Skratka porazno vodenje s strani Italijana. Res ne vem, zakaj so se morali znebiti Pušnika, ki ja vsaj klaso boljši trener kot ta makaronar.

  • KOJAK 19:22 08.maj 2016.

    Štajerc kana in vsi ostali... malo se spomni kdo je lani jokal, da je že "odločeno" da mora biti Olimpija prvak, skoz ste jokali čez NZS in sodnike kako pomagajo Olimpiji... smrk smrk smrk... Sicer pa v Ljubljani narod ne ...prikaži več živi samo za nogomet, mamo polno drugih stvari. Pri vas je konec sveta če zgubite proti Olimpiji. Kaj čer rečt vsaj eno zadovoljstvo mora imeti ;)