Šport > Nogomet
30 ogledov

Aluminij se je dobro upiral Mariboru

Cvijanović Berić Filipović Tottenham Maribor Evropska liga EPA
Nogometaši Maribora so v 18. kolu 1. slovenske nogometne lige premagali Aluminij iz Kidričevega z 2:1 (2:0). Za vijoličaste sta zadela Ploj in Komazec, častni zadetek za goste pa je dosegel Bingo. Velenjski Rudar je s 4:0 odpravil Gorico, Domžalčani pa so strli odpor Mure.

Mariborčani, ki imajo v primerjavi z najbližjim zasledovalcem Olimpijo (ta je bila po sobotni zmagi proti Triglavu točkovno izenačena s Štajerci) še dve tekmi v dobrem, so po zmagi proti Aluminiju, ki je tudi imel nekaj lepih priložnosti, spet sami na vrhu prvenstvene lestvice. Gola v prvem polčasu odprte tekme sta tehtnico tokrat hitro nagnila na stran izbrancev Darka Milaniča, ki so prišli do skupno 12. zmage v prvenstvu.

Mariborčani so takoj od začetka dali vedeti gostom, da bodo tokrat težko prišli do kakega presenečenja. Odločno so začeli in imeli v tretji minuti prvo priložnost prek Nikole Komazeca, ki je z glavo zgrešil cilj. Potem ko je v osmi minuti zgrešil še Agim Ibraimi, pa je v deseti Alen Ploj povedel domače v vodstvo, potem ko je zadel z glavo po podaji Ibraimija z leve strani.

Gosti so prvič zagrozili v 16. minuti, Mitja Rešek je z leve strani prodrl v kazenski prostor, z dobrim posredovanjem pa se je izkazal Jasmin Handanović. Po malce bolj umirjenem nadaljevanju so Mariborčani prednost podvojili v 41. minuti. Dejan Mezga je podal, Komazec pa z nogo žogo mimo vratarja potisnil v mrežo.

Defoe Arghus Tottenham Maribor Evropska liga | Avtor: EPA EPA
V uvodu drugega dela so oboji sprožili po nekaj strelov, pri gostih Klemen Bingo v 51. ter Robert Kurež v 56. in 57. minuti, pri domačih pa Ibraimi v 55., ko je s prostega strela meril malce mimo vrat, in 61. minuti ter Dejan Mezga v 62. minuti. V 72. minuti je imel Ploj po podaji Marcosa Tavaresa na voljo veliko priložnost za povišanje vodstva.

Mariborčan je že obšel Tomaža Murka, a je ta znova hitro reagiral in preprečil zadetek, tako kot tudi v 81. minuti po poskusu Roberta Berića in 88. po strelu Martina Milca nekoliko z desne strani. V sodniškem dodatku pa je Aluminiju uspelo zabiti častni gol. Gregor Režonja je izvedel prosti strel, v kazenskem prostoru pa je bil najspretnejši Bingo in z glavo matiral mariborskega vratarja.

Visoka zmaga Velenja

Velenjčani so tekmi izvrstno začeli, saj je Dalibor Radujko že v drugi minuti svojo ekipo popeljal do vodstva po strelu od daleč v desni spodnji kot. Dobrih pet minut zatem je imel Elvis Bratanović priložnost za povišanje vodstva, a je njegov strel z nogo obranil Vasja Simčič. V živahnem začetnem obdobju so do svoj priložnosti pršili tudi domači, ko je Dejan Žigon v kazenskem prostoru prišel do strela, vendar se je z izvrstno obrambo izkazal Matjaž Rozman.

V 17. minuti pa so gostitelji doživeli nov hladen tuš. Matej Podlogar je po kotu prišel do odbite žoge, jo podal do Sebastjana Berka, ki je matiral Simčiča. Takoj po golu so belo-modri malce pritisnili proti vratom Rudarja, prišli do nekaj strelov, ki pa niso bili dovolj dobri za znižanje zaostanka. V drugi polovici prvega polčasa se je dogajanje na razmočeni zelenici malce umirilo, domači so predvsem prek Dejana Žigona poslali še nekaj žog proti velenjskim vratom, a brez uspeha.

Nov udarec so domači doživeli v 48. minuti. Miha Gregorič, zadnji mož obrambe, si je namreč po prekršku nad Bratanovićem prislužil neposredni rdeč karton in moral iz igre. Takoj zatem so milimetri ločili Velenjčane od povišanja vodstva, saj je Rajko Rotman zatresel prečko. Kljub igralcu manj pa so Novogoričani poskušali vse, da bi iz tekme izvlekli največ.

Imeli so pobudo, v 62. minuti pa tudi lepo priložnost, ko se je sam pred Rozmanom znašel Dejan Žigon, a je bil velenjski vratar uspešnejši. Potem ko domačim nikakor ni uspelo ukaniti obrambe gostov, pa so knapi potrdili zmago v 87. in 90. minuti, najprej so zadeli po samostojni akciji Bratanovića, nato pa je prav po Bratanovićevi podaji zabil še Branislav Čonka.

Mura 05 potrdila svoj status v ligi

Murašem je v boju za obstanek vsaka tekma kot kvalifikacijska in v obračunu z Domžalami so nujno potrebovali zmago. Trener domačih Oliver Bogatinov je znova presenetil s postavo, saj so muraši kot domačini v Fazaneriji začeli tekmo brez klasičnega napadalca. Na koncu so doživeli dvanajsti poraz v sezoni in ostali prikovani na dno razpredelnice.

Slovenska liga, 16. kolo:

Mura 05 : Domžale 1:2 (0:1)
Eterovič (73); G. Vuk (24), S. Vuk (55)

Gorica : Rudar Velenje 0:4 (0:2)
Radujko (2), Berko (17), Bratanović (87), Čonka (90)

Maribor : Aluminij 2:1 (2:0)
Ploj (10), Komazec (41); Bingo (90)

odigrano v soboto:
Celje : Luka Koper 0:1 (0:1)
Đukić (20)
RK: Bradaschia (54/Koper)

Olimpija Ljubljana : Triglav 5:1 (3:0)
Zorc (19), Nikezić (27, 45/11-m), Lovrečič (71), Valenčič (88); Zarifović (53/a.g.)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.