Šport > Nogomet
20 ogledov

Alves: City ne bo nikoli kot Barça

Barcelona Neymar Alves zlata žoga Zürich podelitev gala Instagram
Temperatura pred enim od derbijev osmine finala že narašča. Tekmece je pred torkovim dvobojem malce zbodel Dani Alves.

Bočni nogometaš Blaugrane Dani Alves je za časnik Sunday People okrcal Manchester City in zatrdil, da nikoli ne bodo dosegli ravni Barcelone. 30-letnik nima dobrega mnenja o klubski politiki, ki uspeh ustvarja z dragimi prestopi. Alves je prepričan, da je model Barçe najboljši možen. Ob tem je poudaril, da se Katalonci na stadionu Etihad ne bodo branili.

"City ima dobre igralce, a nikoli ne bodo kot Barcelona. Gre za sodoben nogometni klub, ki so ga zgradili z dragimi prestopi. A v Barceloni imamo zgodovino in kakovost, ki sega veliko let v preteklost. Za veliko Barceloninega uspeha so zaslužni igralci, ki so bili vzgojeni v klubu, v Masii, in mislim, da bi kaj takega rad dosegel vsak nogometni klub," je dejal Brazilec pred torkovim spektaklom, ko se bosta na Otoku udarila dva izmed favoritov za letošnji naslov v Ligi prvakov.

"Nihče ne razmišlja o remiju"

"Vemo, da nas čaka težak test, in pričakujemo dve zahtevni tekmi. City ima zelo dobre reprezentančne igralce na vseh položajih. Morali bomo igrati dobro, da bi napredovali v tem tekmovanju, ki veliko pomeni vsem v Barceloni. V Manchestru jih nikoli ni lahko premagati, a nihče od nas ne bo razmišljal o remiju. Igrali bomo na zmago," je razkril Alves.

Brazilec je posvaril tokratne nasprotnike, da tudi če se bodo osredotočili na Lionela Messija, to še ne pomeni, da ga bodo tudi zaustavili. "Odkar se je vrnil po poškodbi, sploh ni videti, da je pavziral. Že je v svoji najboljši formi. Lahko ga analizirajo, kolikor hočejo, a včasih je neustavljiv," je zaključil nekdanji član Seville.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.