Šport > Nogomet
49 ogledov

Ancelotti le še enkrat vodi Real

carlo ancelotti EPA
Carlo Ancelotti je v tej sezoni na klopi Reala ostal brez pomembnejših lovorik, osvojil je le svetovno klubsko prvenstvo in evropski superpokal.

V soboto bo Carlo Ancelotti zadnjič bdel nad madridskim Realom, ko se bo "beli balet" v 38. kolu La Lige na domačem igrišču meril z Getafejem. Takoj po koncu prvenstva bodo desetkratni evropski prvaki začeli pogajanja z Rafaelom Benítezom, sicer "otrokom" madridskega kluba.

Klubsko vodstvo Italijanu še ni sporočilo, da bo izgubil službo, a je bil obveščen, da v Madridu iščejo "drugačnega trenerja". Ancelotti naj ne bi gojil zamer in razume odločitev kluba, v katerem je bil zadovoljen s sodelovanjem z igralci in klubskim vodstvom. Ancelottija so v zadnjih dneh pogosto povezovali z vrnitvijo v AC Milan, a za takšno opcijo se Italijan ne bo odločil. Pripravljen je tudi začeti sezono brez kluba, saj je prepričan, da bo prej ali slej prišla ponudba kakšnega od evropskih velikanov.

Benítez bo po koncu letošnje sezone gotovo zapustil Napoli. V letošnji sezoni je prišel do polfinala Lige Evropa in italijanskega pokala, slednjega je v lanski sezoni osvojil. Neapeljčani se še vedno borijo za tretje mesto v Serie A, ki vodi v Ligo prvakov. Benítez je igralsko in trenersko kariero sicer začel pri Realu. Po vodenju Castille se je prek manjših španskih klubov prebil do Valencie, s katero je leta 2004 osvojil naslov španskega prvaka. Z Liverpoolom je prišel do zmage v Ligi prvakov, s Chelseajem pa do slavja v Ligi Evropa. Manj uspešna je bila njegova kratka epizoda pri Interju.

Madridčan do zaključka bojev v Serie A ne želi komentirati povezav z Realom, za klop katerega je bil že večkrat kandidat. Njegov agent ManuelGarcíaQuilón je za špansko televizijo Cuatro dejal, da bi bil njegov varovanec "gotovo zainteresiran za službo pri Realu." Največjega podpornika v klubu ima Benítez v svojem prijatelju, generalnem direktorju Joséju Ángelu Sánchezu. V preteklosti je tudi predsednik Reala Florenitno Pérez že razmišljal, da bi najel njegove usluge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.