Šport > Nogomet
28 ogledov

Anelka: "30 let? Izgini iz kluba!"

Nicolas Anelka gol zadetek slavje proslavljanje proslava veselje Žurnal24 main
Francoski napadalec Nicolas Anelka, med drugim tudi nekdanji član Chelseaja, je nedavno izstrelil nekaj strupenih puščic v smeri kluba iz zahodnega Londona. Pri "bluesih" naj bi se igralcev, ki dosežejo 30 let, skušali znebiti po hitrem postopku ...

"Pri Chelseaju je tako, da ko dopolniš 30 let, ti dajo vedeti, da si prestar," je temno stran slačilnice in zakulisja aktualnih evropskih prvakov razkril francoski golgeter Nicolas Anelka. Te besede je z javnostjo delil tudi zato, ker je želel opozoriti na položaj Florenta Maloudaja, ki pri Chelseaju trenutno vadi z mlado ekipo (U-21), ker ga je klub suspendiral. To pa naj bi se zgodilo zato, ker ga je Roman Abramovič želel prodati, Francoz pa ni želel zapustiti Stamford Bridgea in tako naj bi se zakuhalo na relaciji igralec-uprava.

"Žalostno je to, kar se dogaja s Flojem (Maloudajem, op. p.), še pred dvema letoma pa je bil izglasovan za najboljšega igralca v klubu," je potožil Anelka. A oba Francoza nista edina, ki se ju je klub v zadnjem času odrekel, potem ko sta vstopila v četrto desetletje svojega življenja.

Takšna usoda je doletela tudi brazilskega branilca Alexa in kultnega napadalca iz Slonokoščene obale Didierja Drogbaja. Prav Drogba in Anelka sta sedaj zopet soigralca, in sicer pri kitajskem klubu Šanghaj Shenhua, govori pa se tudi o možnosti zimskega prestopa Franka Lamparda v omenjeni kitajski kolektiv. Tudi 34-letni Lampy naj bi se, tako kot januarja sedaj 33-letni Anelka, znašel v nemilosti klubskega menedžmenta. Že André Villas-Boas je gojenca mladinske šole West Hama (njegov oče je tam šef mladinskega pogona) pogosto "pozabil" na klopi, tako kot bočnega branilca Ashleya Colea. A prav "starci" so bili v lanski sezoni tisti, ki so potapljajočo modro barko rešili in jo pripeljali do nepričakovanega evropskega naslova.

"Chelsea bi se lahko in bi se moral obnašati drugače. Ko te potrebujejo, si najboljši na svetu. Ko pa te ne morejo več izkoristiti, moraš potiho izginiti iz kluba," je zaključil Anelka.

Komentarjev 1
  • bober123 22:08 15.oktober 2012.

    Vaš komentar smo izbrisali, ker ni bil v skladu s Kodeksom komentiranja. Uredništvo zurnal24.si