Šport > Nogomet
224 ogledov

Angleški nogometaš dobil državljanstvo druge evropske velesile, čaka na debi

Matty Cash Profimedia
Angleški nogometaš je dobil potni list ter dovoljenje nastopanja za novo državo, debi se pričakuje že novembra v zaključku kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Desni bočni branilec Aston Ville Matty Cash je prejel poljsko državljanstvo in bo že prihodnji mesec na voljo poljskemu selektorju Paulu Sousi.

Slednji je navdušen pozdravil Cashovo odločitev, da nastopi za državo svoje matere, kljub temu da je bil rojen in je odraščal v Angliji, domovini svojega očeta.

"To je zame in za mojo družino zelo pomemben dan, poln ponosa. Mojo prošnjo za pridobitev državljanstva so poljske oblasti uradno odobrile. Zdaj je prišel čas za nov izziv. Dal bom vse od sebe za svojo novo državo," je napisal Cash po uradnem prejetju poljskega državljanstva.

Cash si je sicer svoje ime ustvaril pri Nottingham Forrestu, kjer je bil imenovan celo za najboljšega nogometaša kluba v sezoni 2019/20, kar mu je tudi prineslo 19 milijonov evrov vreden prestop v vrste premierligaša Aston Ville. Za slednjo je zbral 37 nastopov, ob zmagi nad Evertonom s 3:0 pa je dosegel tudi svoj prvi premierligaški zadetek.

Matty Cash | Avtor: Profimedia Profimedia

Sousa bo na Casha lahko računal že na novemberskih poslednjih dveh kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo, ko Poljska nujno potrebuje točke. Trenutno namreč v skupini zaseda drugo mesto, tri točke za Anglijo in dve pred Albanijo, do konca ciklusa pa jo čakata še obračuna z Andoro in Madžarsko.

Cash bo poljski reprezentanci prišel še kako prav, saj je slednja z upokojitvijo Lukasza Piszczeka izgubila svojega standardnega desnega bočnega branilca in zaenkrat zanj še ni našla pravega nadomestila. Na zadnjih petih tekmah so tako na tej poziciji zaigrali kar štirje različni igralci, dvakrat je dobil priložnost le Pawel Dawidowicz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice