Šport > Nogomet
27 ogledov

Angleži iščejo izdajalca v reprezentanci

joey barton EPA
Angleški nogometaš Joey Barton se je postavil v bran selektorju Royu Hodgsonu, ki so ga otoški mediji obtožili rasizma. Kontroverzni vezist je prepričan, da imajo v angleški ekipi opravka z izdajalcem.

Angleški selektor Roy Hodgson si je nakopal težave z ''rasistično'' šalo, ki jo je uporabil v nagovoru svojih nogometašev na tekmi proti Poljski.

Po incidentu, ki ga je v lavnost lansiral The Sun, se je oglasila domnevna žrtev ''rasizma'' Andros Townsend, ki je zatrdil, da selektor s svojimi besedami ni imel zlih namenov.

Barton: Izdajalec v ekipi

Nogometaš Queens Park Rangers Joey Barton je prepričan, da bi morale besede trenerja ostati za zaprtimi vrati, a če upoštevamo, da so bile izrečene v garderobi, je moral zgodbo v javnost po vsej verjetnosti posredovati eden izmed nogometašev.

''Bolj me skrbi zaradi igralca, ki je zgodbo nesel medijem, kot pa zaradi novinarjev. Imeti izdajalca v ekipi je bolj zaskrbljujoče. Kar se dogaja za zaprtimi vrati, bi moralo tam ostati, po mojem mnenju. Še posebej pri takšni bedariji. Kako takšna (ne)novica koristi komurkoli?'' se je spraševal Barton, ki je v reprezentančnem dresu odigral tri tekme.

Na pomoč angleškemu selektorju je priskočil tudi Wayne Rooney, ki je prepričan, da šala ni bila rasistične narave. ''Zjutraj sem videl zgodbo o Royu. Ničesar ni storil narobe. To je smešno,'' je sporočil Rooney.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.