Šport > Nogomet
45 ogledov

Arsenal popolnoma razbit

Bayern EPA
V derbiju večera je Bayern že v prvem polčasu povsem nadigral Arsenal.

Bayern je na tekmi proti Arsenalu povedel iz prve priložnosti. Thiago Alcántara je poslal predložek z leve strani v kazenski prostor, Robert Lewandowski pa se je uspel izogniti prepovedanemu položaju in z glavo zadel že v 10. minuti. To je bil Poljakov četrti gol na štirih tekmah.

Le dobro minuto kasneje se je zatresla tudi domača mreža. Vse je kazalo na izenačenje, a je glavni sodnik Gianluca Rocchi po posredovanju sodnika ob golovi črti zadetek razveljavil in Mesuti Özilu pokazal še rumeni karton. Nemec v angleških vrstah je zadetek dosegel z roko.

Nato so povsem zagospodarili gostitelji, vratar Londončanov Petr Čech pa se je večkrat izkazal. Najprej je v dvoboju ena na ena zaustavil Francoza Kingsleyja Comana, nato pa še dva poizkusa Lewandowskega. V 29. minuti pa je klonil tudi češki reprezentant. Do žoge je v kazenskem prostoru po brci v prazno Komana nekoliko srečno prišel Thomas Müller, streljal, žoga pa je rahlo spremenila smer še po odboju od Pera Mertesackerja. Ravno dovolj, da je še drugič končala v Arsenalovi mreži.

Topničarji so bili tudi v nadaljevanju prvega polčasa povsem nenevarni, Bayern pa je napadal še za višje vodstvo. Zelo blizu zadetka je bil že Müller, a je gostujoči vratar žogo preko prečke odbil v kot, nato pa je z izjemnim strelom od daleč za 3:0 poskrbel David Alaba. Okroglo usnje je končalo v levem zgornjem kotu Čechovih vrat.

Ob koncu še petarda

Tudi v drugem polčasu se stanje na zelenici sprva ni spremenilo. Arjen Robben je v igro vstopil v 55. minuti, le nekaj sekund kasneje pa je izkoristil prodor in natančno podajo Alabe pred gol in s prvim dotikom zadel za 4:0.

V 57. minuti bi lahko nekoliko ublažil poraz Santi Cazorla, ki pa ga je zaustavil Manuel Neuer. Nato je po dvojni podaji z Olivierjem Giroudom pred gol stekel Nacho Monreal, a ga je v zadnjem hipu zaustavil Alaba. A Topničarji so le zadeli v 69. minuti. Po podaji Alexisa Sancheza je Giroud v kazenskem prostoru žogo ustavil s prsmi in nato lepo v padcu z volejem tudi zadel. Na drugi strani je Čech zaustavil Robbna.

V 78. minuti je imel znova lepo priložnost Cazorla, a je povsem sam na šestih metrih od gola slabo zadel žogo, ki je nato šla visoko čez vrata domačih. Pet minut kasneje je Robben sam stekel proti Čechu, zelo je zadišalo po prepovedanem položaju, Nizozemec je že prišel mimo vratarja, a si je žogo poslal preveč v levo, v zadnjem hipu pa mu je žogo z drsečim startom izbil Mathieu Debuchy. A petarda je vseeno odjeknila, po hitrem protinapadu je končnih 5:1 z natančnim strelom postavil Müller.

Olympiacos blizu napredovanja

V skupini F sta zaigrala še Olympiacos in Dinamo, Zagrebčani pa so nekoliko presenetljivo dobili prvih 45 minut. Grki so sprožili več strelov, a so grški navijači utihnili v 21. minuti, ko je po levi strani pobegnil Josip Pivarić in podal v sredino, kjer je na petih metrih skočil Armin Hodžić in zadel v polno.

A nadaljevanje se ni izšlo po željah Zagrebčanov, Olympiacos pa je s preobratom prišel na prag uvrstitve med 16 najboljših ekip v Evropi. V 54. minuti je Kostas Fortounis sicer še zapravil strel z enajstmetrovke, a je nato dvakrat udaril Kolumbijec Felipe Pardo, ki je tekmo sicer začel na klopi za rezervne igralce. Najprej je bil natančen v 65. minuti, ko ga je s podajo v kazenskem prostoru našel Ideye Brown, drugič pa je zadel še v 90. minuti. Fortounis se je tokrat izkazal s podajo čez Dinamovo obrambo, Pardo pa je še enkrat zatresel mrežo. Od 79. minute so sicer gostje igrali z igralcem manj, zaradi drugega rumenega karona je bil izključen Pivarić.

Roma in Chelsea v zaključku tekme

Izjemno zanimiv je bil tudi dvoboj v Rimu. Roma je v prvem polčasu hitro povedla, nato pa še povečala prednost, a jo zapravila na začetku drugega dela. Pri prvem zadetku Bayerja je bil podajalec slovenski reprezentant Kevin Kampl, že v 51. minuti pa je bilo 2:2. Sinovom volkulje je nato zmago prinesel Miralem Pjanić z uspešnim strelom z bele točke.

Tudi Chelsea je bil znova zelo na robu. V 78. minuti je Aleksandar Dragović zadel za 1:1, Avstrijec je sicer že v prvem polčasu zatresel tudi svojo mrežo. A nato je na sceno stopil v tej sezoni eden redkih razpoloženih strelcev pri londonskih modrih - Brazilec Willian. Tokrat je izjemno zadel s prostega strela in v 83. minuti postavil končni izid.

Zenit je z dvema zadetkoma Artoma Dzjube v gosteh premagal Olympique iz Lyona, z 12 točkami iz štirih tekem pa že ima vozovnico za osmino finala. Gent je z minimalnim izidom, gol je dosegel Sven Kums z bele točke, premagal Valencio.

Nogometaši Barcelone so potrdili status favorita v boju z Belorusi. V prvem polčasu je Neymar izkoristil najstrožjo kazen po prekršku nad Munirjem El Haddadijem, v drugem pa sta v polno zadela Luis Suarez in pred koncem še enkrat Neymar za končnih 3:0.

Liga prvakov, 4. kolo:

Skupina E:
Roma
: Bayer Leverkusen  3:2 (2:0)
Salah 2., Džeko 29., Pjanić 81./11-m; Mehmedi 46., Hernández 51

Barcelona : BATE Borisov  3:0 (1:0)
Neymar 30./11-m, 83., Suárez 60.

Vrstni red: Barcelona 10 točk, Roma 5, Bayer 4, BATE Borisov 3

Skupina F:
Bayern
: Arsenal  5:1 (3:0)
Lewandowski 10., Müller 29., 89., Alaba 44., Robben 55.; Giroud 69.

Olympiacos : Dinamo Zagreb  2:1 (0:1)
Pardo 65., 90.; Hodžić 21.

Vrstni red: Bayern in Olympiacos 9 točk, Arsenal in Dinamo Zagreb 3

Skupina G:
Maccabi Tel Aviv : Porto  1:3 (0:1)
Zahavi 75./11-m; Tello 19., André André 50., Layún 72.

Chelsea : Dinamo Kijev  2:1 (1:0)
Dragović 34./ag, Willian 83.; Dragović 78.

Vrstni red: Porto 10 točk, Chelsea 7, Dinamo Kijev 5, Maccabi 0

Skupina H:
Lyon : Zenit  0:2 (0:1)
Dzjuba 25., 57.

Gent : Valencia  1:0 (0:0)
Kums 49./11-m

Vrstni red: Zenit 12 točk, Valencia 6, Gent 4, Lyon 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.