Šport > Nogomet
24 ogledov

Bayern in Arsenal v Zagrebu

Žreb Liga prvakov EPA
V Monacu so opravili žreb skupin za Ligo prvakov. Branko Ilić in Jan Oblak se bosta pomerila v skupini C.

Tokratni žreb je bil močno v znamenju branilke naslova Barcelone, saj je pokal na oder ob gostitelju Petru Schmeichlu, še enemu nekdanjemu osvajalcu trofeje z "vellikimi ušesi", prinesel kapetan Kataloncev Andrés Iniesta, nekdanji vratar in športni direktor Barçe Andoni Zubizarreta pa se je pridružil ambasadorjema milanskega finala, legendama Interja in AC Milana Javierju Zanettiju in Paolu Maldiniju pri vlečenju kroglic.

Tam sta sodelovala tudi junak finala iz leta 2006 Juliano Belletti, dolgoletni kapetan Carles Puyol in še en upokojeni branilec Kataloncev Éric Abidal.

Žreb je prvič potekal po novem sistemu, saj o postavi prvega bobna niso odločali klubski koeficienti, temveč uvrstitev v državnih prvenstvih. Ker so bili v prvem bobnu zgolj državni prvaki osmih držav, se je obetalo kar nekaj križanj največjih evropskih klubov, ki se bodo potegovali za poletni finale na milanskem San Siru.

Ples kroglic je edinima slovenskima predstavnikoma v Ligi prvakov namenil že obračun v skupinskem delu tekmovanja. Atletico Madrid Jana Oblaka in Astana Branka Ilića bosta namreč igrala v skupini C. Tudi v bližini Slovenije bodo gledali vrhunski nogomet, v Zagrebu bosta pri Dinamu gostovala Bayern in Arsenal.

Skupina D si najverjetneje tokrat prislužila naziv skupine smrti - finalist zadnje izvedbe tekmovanja Juventus se bo za osmino finala meril z Manchester Cityjem in osvajalko Lige Evropa Sevillo, izjemno močno skupino pa zaključuje Borussia Mönchengladbach.

Liga prvakov, skupinski del, žreb:
Skupina A: Paris Saint-Germain, Real Madrid, Šahtar Doneck, Malmö;
Skupina B: PSV Eindhoven, Manchester United, CSKA Moskva, Wolfsburg;
Skupina C: Benfica, Atlético Madrid, Galatasaray, Astana;
Skupina D: Juventus, Manchester City, Sevilla, Borussia Mönchengladbach;
Skupina E: Barcelona, Bayer Leverkusen, AS Roma, BATE Borisov;
Skupina F: Bayern, Arsenal, Olympiacos, Dinamo Zagreb;
Skupina G: Chelsea, Porto, Dinamo Kijev, Maccabi Tel-Aviv;
Skupina H: Zenit, Valencia, Lyon, Gent.

Po žrebu skupinskega dela Lige prvakov je Lionel Messi v konkurenci soigralca Luisa Suáreza in starega rivala Cristiana Ronada (Real Madrid) prejel novo nagrado. Prislužil si je priznanje za najnoljšega nogometaša v Evropi po izboru Uefe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.