Šport > Nogomet
22 ogledov

Kampl želi vrnitev v Ligo prvakov

kevin kampl borussia dortmund bayer leverkusen EPA
Borussia Dortmund je bila v lanski sezoni šele sedma, toda nKevin Kampl načrtuje hiter povratek v Ligo prvakov.

Kevin Kampl je prepričan, da ima Borussia Dortmund dovolj kakovosti za hiter povratek med najboljše štiri ekipe nemške 1. Bundeslige pod vodstvom novega stratega Thomasa Tuchla

BVB je na polovici lanske sezone taval globoko v boju za obstanek in celo na zadnjem mestu na lestvici, a se nato odlično odzval in si s sedmim mestom priigral vsaj uvrstitev v Ligo Evropa, pod taktirko Jürgna Kloppa, ki se je poslavljal od mesta trenerja, pa so prišli še do finala pokala DFB.

Tuchel, še en bivši trener Mainza, je bil hitro potrjen za naslednika priljubljenega stratega, dobil pa je že tudi prve močnejše okrepitve v Gonzalu Castru iz Bayerja Leverkusna, Freiburgovemu vratarju Romanu Burkiju in Julianu Weiglu iz 1860 Münchna. 

Wolfsberger bo prvi nasprotnik Dortmunda na uradni tekmi pod taktirko Tuchla v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa in Kampl je pred tekmo, ki bo v sredo, dobro razpoložen za novo sezono. "Veliko se pričakuje od tebe, ko igraš za Dortmund - veliko pričakovanj pa prihaja od znotraj," je dejal slovenski reprezentant in dodal: "Želimo poskusiti napasti tista mesta, ki vodijo v Ligo prvakov, želimo pa se tudi meriti s prvimi tremi ali štirimi. Glede na kakovost v moštvu sem prepričan, da nam to lahko uspe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.