Šport > Nogomet
63 ogledov

Ilić in Astana v Ligi prvakov

Astana EPA
V Ligi prvakov bo zaigrala tudi Astana s slovenskim reprezentantom Brankom Ilićem.

Kazahstanska Astana, ki je v tem tekmovanju izločila tudi slovenskega prvaka Maribor, se je prebila v skupinski del Lige prvakov. Branko Ilić in soigralci so prvo tekmo doma dobili z 1:0, na gostovanju v Nikoziju pa so se uspešno branili eno uro. Nato pa so nogometaši APOEL-a povedli z lepim zadetkom Semirja Štilića z prostega strela. Naslednje slabe pol ure je kazalo na podaljške, z nekaj obrambami se je izkazal vratar Astane Nenad Erić, a je nato za 1:1 poskrbel nekdanji član Domžal Nemanja Maksimović, ki je v 84. minuti ostal sam na drugi vratnici po podaji junaka prvega dvoboja Bauržana Džolčijeva.

Partizan in Sporting izpadla

Med elito pa se ni uspelo uvrstiti Gregorju Balažicu. Njegov Partizan je na prvi tekmi klonil proti BATE Borisovu z 0:1, nič bolje pa se mu ni godilo pred domačimi gledalci. Mihail Gordeičuk je v 25. minuti streljal po lepi globinski podaji, Živko Živković je uspel ubraniti žogo, ki pa jo je po odboju v mrežo domačih poslal Igor Stasevič. Belorusi so sicer povedli povsem zasluženo, kasneje pa so pobudo prevzeli domači nogometaši.

Ti so do izenačenja prišli šele v 74. minuti, ko je Nemanja Petrović poslal predložek v kazenski prostor gostov, pri tem pa zadel beloruskega igralca Maksima Žavnerčika, žoga pa je spremenila smer in ukanila vratarja Sergeja Černika. A kaj več črno-belim ni uspelo do sodnikovega podaljška, ko je na začetku 93. minute po gneči v kazenskem prostoru s škaricami zadel 18-letni Ivan Šaponjić. Vendar je bilo prepozno, da bi Partizan zadel še enkrat.

Brez uvrstitve med elito je ostal tudi Ažbe Jug. Lizbonski Sporting je na domači tekmi sicer slavil z 2:1 proti moskovskem CSKA, v gosteh pa povedel. Gostitelji so uspeli tudi z nekaj sreče izenačiti na začetku drugega polčasa, v 72. minuti pa je Seydou Doumbia s svojim drugim zadetkom poskrbel za ponovitev izida iz Lizbone. A tu se Rusi niso ustavili, napredovanje jim je prinesel Nigerijec Ahmed Musa, ki je pred tem že nesebično podal za drugi gol Doumbie. Juga kot tretjega vratarja v lizbonskem klubu tudi tokrat sicer ni bilo v kadru za tekmo.

Med elito še Man United in Bayer

Še najlažje delo je imel Manchester United. Rdeči vragi so že doma s 3:1 premagali Club Brugge, Belgijci pa so bili še bolj nemočni pred domačimi gledalci. Po desetih tekmah strelskega posta se je tokrat razigral Wayne Rooney, do 57. minute pa je angleški reprezentant kar trikrat premagal obrambo gostiteljev. V 63. minuti je svoj prvi zadetek v Ligi prvakov nato zabil še Ander Herrera.

Precej manj dela kot je bilo za pričakovati je imel Bayer. Nemci so z 0:1 klonili na gostovanju v Rimu, a Laziu za poraz vrnili z obrestmi v Leverkusnu. V 40. minuti je Stefan Kiessling gostujočem kazenskem prostoru poskušal najti Karima Bellarabija, žoga pa se je od branilca Ştefana Raduja srečno odbila do Hakana Çalhanoğluja, ki mu ni bilo težko zadeti za 1:0.

Že v 48. minuti se je na semaforju izpisalo 2:0, ko je po čudoviti podaji Bellarabija povsem sam ostal Admir Mehmedi in zabil žogo v mrežo. Rimljani so bili nenevarni, njihova naloga pa je postala še težja, ko je Maurício prejel svoj drugi rumeni karton in v 68. minuti moral v slačilnico. Bayer je premoč okronal v 88. minuti. Devetnajstletni Julian Brandt je upravičil zaupanje trenerja, ki ga je poslal v igro, in pobegnil obrambi Lazia, iz gola izvabil vratarja Etrita Berisho, nato pa s podajo našel Bellarabija, ki je le še moral spraviti žogo v prazno mrežo.

Liga prvakov, play-off:

APOEL : Astana  1:1 (0:0) /0:1/
Stilić 60.; Maksimović 84.

Partizan : BATE Borisov  2:1 (0:1) /0:1/
Petrović 75., Šaponjić 93.; Stasevič 25.

Bayer : Lazio  3:0 (1:0) /0:1/
Calhanoglu 39., Mehmedi 48., Bellarabi 88.

Club Brugge : Manchester United  0:4 (0:1) /1:3/
Rooney 20., 49., 57., Herrera 63.

CSKA Moskva : Sporting Lizbona  3:1 (0:1) /1:2/
Doumbia 50. 72..; Gutierrez 36.

/.../ - prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.