Šport > Nogomet
21 ogledov

Arsenal še vedno glavni v S. Londonu

arsene wenger EPA
Arsene Wenger je po vnovičnem porazu svojih varovancev, ki so na White Hart Laneu izgubili proti Tottenhamu (1:2), priznal, da so Topničarji utrpeli velik udarec. Arsenal ima na premierligaški lestvici sedem točk zaostanka za Spursi, a Wenger zanika, da je Tottenham najboljša ekipa v severnem Londonu.

Topničarji so tekmo na White Hart Laneu začeli silovito, a kljub temu do polčasa prejeli že dva zadetka, saj sta gostujočega vratarja matirala Gareth Bale in Aaron Lennon. Arsenal je v drugem polčasu znižal po zaslugi Pera Mertesackerja, Wenger pa je po tekmi obžaloval napake v obrambi. ''Težko se je sprijazniti s takšnim porazom, sploh zaradi truda, ki smo ga vložili. Otežili smo si delo. Sploh niso streljali na gol, potem pa smo kar naenkrat zaostajali 0:2. V drugem polčasu smo se vrnili in prevzeli pobudo, vendar je bilo težko ujeti ritem, saj je bilo v zadnjih 20 minutah veliko prekinitev,'' je povedal Wenger.

mertesacker | Avtor: EPA EPA
Arsenal je v letošnji sezoni zbral 47 točk in se nahaja na petem mestu Premier lige. Na vrhu (pre)močno vodi Manchester United, ki ima s tekmo več kar 15 točk prednosti pred mestnim tekmecem. Tottenham je z zmago proti topničarjem preskočil Chelsea in je po novem tretji (54 točk). ''Težko je, vendar moramo še naprej vlagati vso energijo, tako kot danes, saj nikoli ne veš. Naravnost grozno bi bilo, če se ne bi borili kot nori, saj se je na tekmi zgodilo veliko pozitivnega. Kar se je zgodilo danes, se je v pomembnih tekmah zgodilo že tolikokrat, da je zelo težko,'' je pojasnil Wenger.

Na vprašanje, ali poraz proti Tottenhamu signalizira prerazporeditev moči v severnem Londonu, je Francoz povedal: ''Jaz nisem dobil takšnega vtisa. Nismo bili dovolj učinkoviti in previdni,'' je dodal Wenger in še enkrat vrgel senco dvoma na govorice, da naj bi večinski lastnik Arsenala Stan Kroenke razmišljal o prodaji kluba. ''Ničesar ne vem o tem. Tako kot vi, sem o tem bral samo v časopisih. Odločitev se me ne tiče, to je stvar lastnikov,'' je zaključil 63-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.