Šport > Nogomet
19 ogledov

Arsenal udaril: prišla še Arteta in Benajun!

Prijateljska tekma Brazilija-Nemčija EPA
V izdihljajih prestopnega roka je Arsenalu uspelo prepričati vezista Evertona Mikela Arteto, ki se na stadion Emirates seli za okoli enajst milijonov evrov. Odhoda Francesca Fabregasa in Samirja Nasrija sta zdaj prav gotovo pozabljena, saj se je k topničarjem preselil tudi Chelseajev Josi Benajun, že prej pa sta prišla branilca Andre Santos in Per Mertesacker. Presenetil tudi Portugalec Raul Meireles, ki je zapustil Liverpool in odšel k Chelseaju.

Arsenalu in njegovemu trenerju Arsenu Wengerju so celo poletje očitali, da zapravlja premalo. Tako, kot je Francoz denarnico odprl na zadnji dan prestopnega roka, je ni še praktično nikoli. Po Brazilcu Andreju Santosu in Korejcu Parku Ču Jongu so zadnji prestopni dan na Emirates Stadium prišli še Nemec Per Mertesacker (Werder Bremen), Španec Mikel Arteta (Everton) in Josi Benajun (Chelsea). Govori se, da naj bi za Arteto topničarji odšteli vsaj 11 milijonov evrov. "Mikel mi je nakazal, da si želi pridružiti Arsenalu, če bi zanj prišla ponudba," je razložil trener Liverpoolčanov David Moyes. "Zelo razočaran sem, ker sem ga izgubil, ampak priložnost igranja v Ligi prvakov je bilo nekaj, česar mu nisem mogel ponuditi."

Vsaj malce je s svojo potezo presenetil tudi Portugalec Raul Meireles, ki je uro pred zaprtjem prestopnega roka Liverpoolu izročil zahtevo po prestopu, podobno kot je to pred časom storil Španec Fernando Torres. Tudi njuna destinacija je enaka - Stamford Bridge in Chelsea, modri pa so ob trmastem Tottenhamu, ki ni spustil Luke Modrića niti za 45 milijonov evrov, pristali na ceno za Meirelesa. Portugalec se v London seli za štiri leta. Zgodba dneva in večera pri Liverpoolu je bil vseeno povratek problematičnega Craiga Bellamyja. Po kratki epizodi na Anfieldu je klub zapustil leta 2007, navijači pa so si ga še najbolj zapomnili po tem, ko je z golf palico napadel soigralca Johna Arneja Riiseja.

Bradley v slovenski družbi

Ameriški reprezentančni vezist Michael Bradley je novi soigralec slovenskih reprezentantov Boštjana Cesarja in Bojana Jokića pri italijanskem nogometnem prvoligašu Chievu. Bradley je bil nazadnje član Borussie Mönchengladbach, v drugi polovici minule sezone je kot posojen nogometaš igral za Aston Villo. Verjamemo, da mu bosta "Cesi" in "Joka" vsaj enkrat navila ušesa zaradi izenačujočega gola na medsebojnem reprezentančnem obračunu v Južni Afriki ...

Hleb posojen Wolfsburgu

Španski nogometni prvak Barcelona je sporočil, da je nemškemu prvoligašu Wolfsburgu do konca sezone posodil beloruskega vezista Aleksandra Hleba. Tridesetletni Hleb ima sicer pogodbo z Barcelono do konca sezone 2011/12, v katalonskem dresu pa se ni naigral. Zadnji dve sezoni je Hleb, ki okreva po poškodbi kolena, kot posojen nogometaš igral za Stuttgart in Birmingham City.

Angleški vezist Joe Cole gre za leto dni na posojo v francoskega prvaka Lille. 29-letnik lani v vrstah Liverpoola ni dobil prave priložnosti.

Tudi Juventus nakupoval

Italijanski nogometni prvoligaš Juventus se je tudi uradno okrepil z nizozemskim krilnim nogometašem Eljerom Elio. Štiriindvajsetletni zdaj že nekdanji nogometaš nemškega Hamburgerja SV je s staro damo podpisal štiriletno pogodbo, torinski klub pa je zanj odštel devet milijonov evrov odškodnine.

"V pogodbi je zapisano, da bo Juventus za igralca odštel devet milijonov evrov v treh obrokih. Štiri milijone bo plačal takoj, 2,5 milijona evrov 31. januarja 2012, 2,5 milijona evrov pa še 31. januarja 2013. Vrednost prestopa se lahko poviša še za milijon evrov, kar pa je odvisno od tekmovalnih dosežkov in predstav," so pojasnili na Juventusovi spletni strani. "Želim si še naprej napredovati. Kariero moram dvigniti na višjo raven. Upam, da se bo to zgodilo pri Juventusu. O njem vem veliko, osvojil je številne domače in evropske lovorike. Juventus je največji klub v Italiji," pa je dejal Elia.

Šimunić okrepil Dinamo

Hrvaški reprezentant Joe Simunić je podpisal dveletno pogodbo z zagrebškim Dinamom in s tem končal ugibanja, kje bo nadaljeval kariero. Za branilca, rojenega v Avstraliji, se je potegoval tudi splitski Hajduk, ki pa je v dvoboju z bogatejšim šestkratnim zaporednim hrvaškim prvakom ostal praznih rok. Zaradi zdaj že nekdanjega igralca Hoffenheima - Nemci nanj niso več računali - se je med najboljšima hrvaškima kluboma razplamtela prava vojna. Oba kluba, ki že tako nista v najboljših odnosih, sta trdila, da je igralec z njimi podpisal pogodbo. Na koncu se je izkazalo, da so bili pri lovljenju igralca, ki si je zaželel igranja v domovini staršev, spretnejši Zagrebčani oziroma njihov športni direktor Zoran Mamić. Nemudoma so se pojavili tudi problemi, saj mora Šimunića pred razjarjenimi Dalmatinci na pripravah hrvaške reprezentance varovati policija, navijači Hajduka pa so med drugim izobesili tudi transparente z napisi: "Smet, marš iz Dalmacije!"

Komentarjev 1
  • JackD 10:54 01.september 2011.

    Drugače je Yossi Benayoun...Sicer pa zgodba z Bellamyjem in Riisejem nekdar ni bila uradna, Bellamy pa je še danes (čeprav je na Anfieldu preživel le sezono) izjemno priljubljen med navijači Redsov..