Šport > Nogomet
4 ogledov

Forlan v Inter, Arsenal končno kupuje

Diego Forlan Reuters
Izteka se poletni nogometni prestopni rok. Diego Forlan se iz madridskega Atletica seli v milanski Inter. Roque Santa Cruz gre iz Manchester Cityja na posojo v Real Betis. Največ ponudb je v ponedeljek poslal Arsenal. David Trezeguet se seli v Abu Dabi.

Forlan v Inter

Po Argentincu Sergiu Agüeru se je za odhod iz madridskega Atletica odločil še urugvajski reprezentančni veteran Diego Forlan, ki je potrdil, da se bo preselil na Apeninski polotok, natančneje v Milano k Interju. "Slovo je vedno težko. Tukaj sem že sedem let, najprej tri leta pri Villarrealu in štiri pri Atleticu. Španijo zapuščam kot prijatelj in vseh teh ljudi nikoli ne bom pozabil. Veselim se osvežitve in novega izziva. Ne zgodi se ravno vsak dan, da pri 32 letih dobiš priložnost zaigrati pri klubu, kot je Inter. Upam, da bom znal upravičiti pričakovanja," je povedal priljubljeni Forlan.

Urugvajski napadalec bo pri Interju zapolnil vrzel po odhodu Kamerunca Samuela Eto'oja, ki se je pridružil ruskemu klubu Anži Mahačkala. Po poročanju španskih medijev bo Forlan z Interjem podpisal dveletno pogodbo. Forlan je nosil dres Atletica od leta 2007, pred tem pa je igral za Villarreal, Manchester United in domači Independiente, kjer je začel poklicno nogometno kariero.

City posoja

Real Betis je kot posojeni igralec Manchester Cityja okrepil napadalec iz Paragvaja Roque Santa Cruz. Leta 2009 ga je City podpisal za dobrih 20 milijonov evrov, a tudi zaradi poškodb nikoli ni dobil prave priložnosti. Lani je bil posojen nazaj v Bolton, zdaj pa bo vsaj eno sezono igral v Španiji, saj ob Edinu Džeku, Sergiu Agüeru in Carlosu Tevezu zanj v Manchestru ni več prostora. Enaka usoda je doletela reprezentanca Toga Emmanuela Adebayorja, ki je odšel na posojo v londonski Tottenham.


Arsenal nakupuje

Arsenal je v obupnih poskusih rešiti sezono poslal ponudbo za Maria Götzeja, a jo je Borussia iz Dortmunda nemudoma zavrnila. "Mario bo ostal v Dortmundu še vsaj dve leti, to je gotovo. Ni možnosti, da bi ga prodali." Fant ima šele 19 let, a je bil lani eden najboljših igralcev Bundeslige. Njegova vrednost je ocenjena nekje med 28 in 34 milijoni evrov. Topničarji naj bi v ponedeljek poslali še ponudbo za Chelseajevega Yossija Benyouna, podpisali pa so Korejca Park Chu Younga (za tri milijone evrov iz Monaca) in se dogovorili za sedem milijonov evrov težak prestop Brazilca Andreja Santosa (Fenerbahče). Po zadnjih govoricah pa se dogovarjajo tudi za prestop nemškega reprezentanta iz Werderja Pera Mertesackerja. Nemški selektor je Joachim Loew potrdil, da mu je dal prost dan (pripravljajo se na naslednji reprezentačni tekmi), da si uredi klubski status.

Novopečeni angleški nogometni prvoligaš Queens Park Rangers pa je po Joeyju Bartonu in Luku Youngu pripeljal še tretjo okrepitev v zadnjih dneh. Iz Arsenala se je k njim preselil 21-letni Armand Traore, ki je z novimi delodajalci podpisal triletno pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.