Šport > Nogomet
2 ogledov

Presegel Cruyffa: "Lahko smo še boljši"

barcelona trener pep guairdola superpokal 2011 EPA
Trener Barcelone Pep Guaridola se po 12. trofeji v štirih letih ne bo ustavil, pa čeprav je že presegel dosežek 11 pokalov, ki jih je s katalonskim ponosom dosegel Johan Cruyff. "Še vedno lahko napredujemo in smo še boljši," zatrjuje mladi trener.

Z zmago 2:0 nad Portom v evropskem superpokalu je Barcelona španskemu superpokalu v novi nogometni sezoni dodala že drugo lovoriko, skupaj pa jih ima pod vodstvom trenerja Pepa Guardiole že 12. Če je te Guardiola osvojil v štirih letih, jih je Johan Cruyff 11 med letoma 1988 in 1996. Če je bila Cruyffova ekipa dream team, kaj je potem Guardiolova? Trener Pep pokalov ne šteje, razmišlja le, kako bi osvojili še kakšnega: "Še vedno lahko napredujemo in smo še boljši. Če bi mislili, da ne moremo biti še boljši, bi bilo to narobe, saj so naši tekmeci proti nam vselej zelo motivirani in bi nas lahko začeli počasi premagovati."

Če Guardiola pokalov ne šteje, jih zanj štejemo mi. Tako je že v času igranja za Barcelono (med letoma 1990 in 2001) dvignil 10 trofej. A Pep vse zasluge za uspehe prenaša na svoje igralce, ne nase. "Nikoli jih ne neham hvaliti. Vedno si stojijo ob strani. Sezona se je komaj začela, pa so že tekmovalni kot vedno." Da motivacije ne bi nikdar zmanjkalo, Guardiola vsako leto ekipi doda kakšnega mladeniča ali novica (denimo letos Thiaga Alcantaraja in Cesca Fabregasa): "Imamo veliko mladih fantov, ki so še posebej željni zmag," pove Guardiola. Za naslednjo se bodo borili že v ponedeljek, ko jih čaka prva tekme nove sezone španskega državnega prvenstva.


Primera, španski pokal in Liga prvakov. To so naslednji cilji Barcelone v novi sezoni. Je možno spet osvojiti pet lovorik? "V zadnjih treh letih imamo povprečno na sezono štiri pokale. Že to je preveč, je komaj verjetno. A to nam uspeva, ker je Barcelona sestavila generacijo res izjemnih igralcev. Verjamem, da lahko ta ekipa odigra tako, kot je v prejšnjih sezonah. Ta generacija je posebna tudi zato, ker so vsi igralci dobri prijatelji. Ni lahko zgraditi tako povezane ekipe, tako da imam nekaj sreče, da so številni prijatelji že od prej." Družino pa so letos popolnili še s Fabregasom. "Cesc je zelo, zelo dober igralec. Ima vse, kar potrebuje dober vezist," je po superpokalu v Monte Carlu pogovor z novinarji sklenil Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.