Šport > Nogomet
25 ogledov

Bo Wenger po 2:8 odstopil? "Sploh ne"

arsenal manchester united wenger Reuters
Izjemen start v sezono: Man United je v Angliji zmagal z 8:2, Man City 5:1, Real Madrid v Španiji 6:0, Bayern München pa v Nemčiji s 3:0. Na drugi strani pa potop Arsenala (ena točka, 10 prejetih golov, 16. mesto). Ali Arsene Wenger razmišlja o odstopu? "Sploh ne."

Wayne Rooney je ob zmagi Manchester Uniteda nad Arsenalom z 8:2 dosegel hat-trick, pa vendarle ni bil zvezda konca tedna v Premier League. Edin Džeko je za zmago Manchester Cityja nad Tottenhamom v tretjem kolu zabil kar štiri gole. Zanesljiva sta bila tudi Liverpool in Chelsea. Pri slednjih je pretres možganov doživel Didier Drogba. Zastrašujoče je novo sezono začel tudi Real Madrid, ki je Zaragozo odpravil s 6:0. Cristiano Ronaldo (hat-trick) ima očitno letos namen postati najboljši strelec Primere. Barcelono tekma prvega kola čaka v ponedeljek zvečer. V nemški Bundesligi pa primata najboljšega strelca noče izpustiti Mario Gomez. Tudi on je dosegel hat-trick in Bayern München je Kaiserslautern nadigral s 3:0. Bolj tesno je v francoski Ligue 1, kjer je prvak Lille v derbiju z Marseillom zmagal šele prvič v sezoni (3:2).


Povsem drugačno stanje je na stadionu Emirates v Londonu. Arsenal na prvih dveh tekmah ni zadel, na tretji sicer je dvakrat, a mu je United zabil kar osem, ja, osem golov. Gre za najslabši začetek sezone topničarjev, odkar jih je leta 1996 prevzel francoski strateg Arsene Wenger in jih v sezonah 1998, 2002 in 2004 popeljal do naslova angleškega prvaka. Njihove všečne, napadalne igre ni, odšlo je nekaj ključnih igralcev, številni so poškodovani ali kaznovani (tudi tretjo tekmo so končali z igralcem manj), v prvi enajsterici se najdejo mladi in povsem neizkušeni igralci. Že res, da so se prek Udineseja uvrstili v Ligo prvakov, a v Angliji so nanizali že dva poraza na derbiju in so z eno samo točko na 16. mestu prvenstvene lestvice. Sezona se zdi že po treh kolih izgubljena (še posebej ob izjemni igri obeh moštev iz Manchestra). Wenger se ne strinja, niti ne razmišlja o odstopu. "Sploh ne. Menjava ni potrebna, smo odigrali šele tri tekme."

"Vem, da so v Angliji ob porazu na derbiju podpisi z okrepitvami vedno rešitev, a mi smo bili brez osmih poškodovanih in suspendiranih igralcev," vztraja pri svojem Wenger. Ko se vrneta Gervinho in Thomas Vermaelen, bo res nekoliko bolje, pa vendarle mora poiskati kakšno preverjeno okrepitev. Na voljo ima le še tri dni. Zdi se, da sta pred njihovimi vrati le Korejec iz Monaca Park Chu Young in član Boltona Gary Cahill. Če se vrnemo k porazu 2:8. Wenger priznava, da boli. "Vedno si ponižan, ko dobiš osem golov. Za nas je bil to obupen dan. Man United je igral vrhunsko, vsak strel jim je šel v mrežo." Nad lahko zmago je bil presenečen še trener Uniteda, Alex Ferguson. "Šokiran sem, saj proti Arsenalu pričakuješ težko tekmo. A danes je Arsenal ekipa, ki bledi. Mislim pa, da ni pošteno, da se kritizira le Wengerja, saj je naredil veliko za Arsenal in ima dobro filozofijo."

Komentarjev 1
  • JackD 11:30 29.avgust 2011.

    Mislim, da gledamo tu podobno zgodbo, kot smo jo lani pri Liverpoolu. Kmalu bodo začeli razni Chelsea in Tottenham fani sanjati o Arsenalovem izpadu v 2. ligo, če Wenger ne bo česa spremenil bo letel, Arsenal pa bo drugo leto ...prikaži več brez Evrope. Prva 4 mesta so skorajda že oddana, 5. bo pa bržkone presenečenje